YAKILAN ASKER GÖRÜNTÜLERİ ABD MEDYASINDA

YAKILAN ASKER GÖRÜNTÜLERİ ABD MEDYASINDA

Türkiye'de büyük yankı uyandıran IŞİD'in Türk Askeri yaktı iddiları ABD medyasında böyle yer aldı.

Hükumetin sosyla medyanın internet erişimini kesmesine neden olan ve Türkiye'de büyük tepkilere neden olan "ışid'in 2 askeri yakma" görüntüleri ABD medyasında yer aldı. İşte o haber.

video yayınlandı

IŞİD esir tuttuğu iki Türk askerini yaktığını iddia etti. IŞİD askerleri yakarak öldürdüğüne dair bir video da yayınladı.

İddia sosyal medyada, Sputnik’in Türkçe internet sitesinde ve istihbarat konularında uzmanlaşan Amerika kaynaklı SITE sitesinde yer aldı.

ERİŞİM ENGELİ

Türkiye'de videoyla ilgili haberlerin yayılması üzerine Twitter erişimi engellendi.

IŞİD'in yayınladığı iddiasıyla sosyal medyaya yansıyan haberlerde, 19 dakikalık videoda örgütün er S.T. ve Jandarma İstihbarat'ta görevli olduğu belirtilen F. Ş.’yi yakarak öldürdüğü öne sürüldü.

2 ASKERDE SİLAHLA İNFAZ EDİLDİ

Rus Sputnik’e göre 2 Türk askeri de silahla infaz edildi.

Türk askerleri S.T. ve F. Ş.’nin öldürülmüş olması ihtimaliyle ilgili olarak resmi kaynaklarca henüz bir açıklama yapılmadı.

GERÇEK DIŞI HABERLER

Bir askeri kaynak, "Son birkaç gündür DEAŞ teröristleri El-Bab'ta sıkışmış durumda. Bu nedenle ordumuza yönelik sosyal medya aracılığıyla bazı gerçek dışı haberler yayılmaya çalışılmaktadır. Bu haberlere riayet edilmemesi önemlidir" görüşünü dile getirmekle yetindi.

ERİŞİM DURDURULDU AMA AÇIKLAMA YOK

Bu arada sosyal paylaşım sitesi Twitter erişimi de "Suriye'deki çatışmalara ilişkin paylaşımlar" gerekçesiyle geçici olarak durduruldu. Ancak bu konuda henüz Bilgi Teknolojileri Başkanlığı (BTK) ya da başka bir resmi makamdan açıklama yapılmadı. Facebook’a da erişimde sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

5-081.jpg

 

VİDEO İÇERİĞİ KONUSUNDA HENÜZ DOĞRULAMA YA DA YALANLAMA YOK

Amerika’nın Sesi videonun içeriği ve orijinalliğini henüz bağımsız kaynaklardan doğrultamadı. Söz konusu görüntü kaydının aşırı şiddet içermesi nedeniyle yayıncılık ilkelerimiz doğrultusunda yayınlamıyoruz.

twitter-009.jpg

face-begen.png

 

Kaynak:Haber Kaynağı