Yağ yakan ev yapımı 7 içecek tarifi

Yağ yakan ev yapımı 7 içecek tarifi

İşte evde beş dakikada hazırlayıp fit bir görünüme kavuşacağınız 7 içecek tarifi...

Metabolizmanın yavaş çalışması, belli bölgelerde yağ birikimine sebep olurken kilo vermeyi zorlaştırıyor. Ama beslenme ve egzersizle vücudu yağlardan arındırmak mümkün. İşte evde beş dakikada hazırlayıp fit bir görünüme kavuşacağınız 7 içecek tarifi... 
 

Maydanoz limon kürü: 

Hem karaciğer temizliği hem sivilcelerinize iyi gelecek olan, aynı zamanda yağ yakan özelliğiyle mucize bir içecek tarifi. 

Malzemeler: 

2 avuç dolusu saplarıyla maydanoz (15 dal ) 
1 büyük çay bardağı içme suyu 
1 limonun suyu

 

Hazırlanışı: 

Saplarıyla maydanoz ve su blenderden geçirilir. Üzerine 1 adet sıktığımız limonun suyu ilave edilir. Bu karışım sabahları kahvaltıdan 15-20 dakika önce içilir ve 15 gün devam edilir. 15 gün sonra yağları yakan maydanozlu limon kürüne 3-5 gün ara verilir. Sonra tekrar 15 günlük kür daha maydanozlu limon kürüne devam edilir. Maydanoz ve limonun tansiyon düşürücü bir özelliği olduğu için tansiyon hastalarına önerilmemektedir.

Zencefilli kokteyl: 

Malzemeler: 

1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil 
1 salatalık 
1 limon 
1-2 nane yaprağı 
700 ml su 

Hazırlanışı: 

Salatalığı soyun ve ince ince dilimleyin. Sonra limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin. Bütün malzemeleri 2 litre suya nane yapraklarıyla birlikte ekleyin. Gece boyunca buzdolabında bekletin. Her gün 3 bardak, özellikle sabahları aç karnına ve yemeklerden önce içebilirsiniz.

Elmalı Smoothie: 

Elma, hücrelerin emilebilir yağ miktarını azaltır. Ayrıca yağ yakımına da ciddi biçimde yardımcı olur. 

Malzemeler: 

1 su bardağı ev yapımı yoğurt 
Rendelenmiş 1 elma 
1 yemek kaşığı bal 
Yarım su bardağı badem 
Biraz tarçın 
Yarım litre yağsız süt

Hazırlanışı: 

Malzemelerin hepsini blender yardımıyla karıştırdıktan sonra sağlıklı içeceğiniz tüketmeye hazır hale geldi bile. Beş dakikada hazırladığınız bu içecekle hem sağlıklı hem fit olmanın tadını çıkarın.

 

Chia ve limonlu içecek: 

Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan bu doğal içecek soğuk algınlığından korunmaya yardımcı oluyor, vücudu temizliyor ve yağ birikimini önlüyor. Bu nedenle dünyada çok sayıda kişi bu içeceği günlük beslenmelerine dahil etti. 

Malzemeler: 

Limon suyu (1/2 adet limondan) 
Chia tohumu (1 yemek kaşığı) 
Bal (1 yemek kaşığı) 
Su (1,5 su bardağı)

Hazırlanışı: 

Öncelikle chia tohumlarını en az 1 saat suda bekletmeniz gerekiyor. Chia tohumları suyu emince, içindeki lifler nedeniyle jelimsi topak görünümünü alacak. Ardından tüm malzemeleri mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. İşte hepsi bu. Yağ yakıcı içeceğiniz hazır. Bu lezzetli içeceği her gün sabahları tüketmelisiniz. Böylece metabolizmanız hızlanacak, daha hızlı ve etkili şekilde kilo vereceksiniz.

Yağ yakıcı kahve: 

Malzemeler: 
1 su bardağı süt 
1 adet çubuk tarçın 
1 tatlı kaşığı gold veya klasik kahve 

Hazırlanışı: Yağ yakıcı kahve için kullanacağımız sütü mutlaka geceden hazırlıyoruz, buna dikkat etmelisiniz. Geceden sütü ve çubuk tarçını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatıyoruz. Bunu yapmamızın amacı, tarçının özlerini iyice süte bırakmasını sağlamaktır. Süt bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indiriyoruz ve sabaha kadar içinde tarçını da bırakıp bekletiyoruz.

 

Karışık detoks içeceği: 

Özellikle göbek bölgenizdeki yağları eritecek olan bu detoks içeceğinden vazgeçemeyeceksiniz. 

Malzemeler: 

1 kase kadar ananas 
1-2 yaprak ıspanak 
1 adet yeşil elma 
1 bardak soğutulmuş yeşil çay 
1 parça zencefil 
1 bardak hindistan cevizi suyu 
1 kaşık limon suyu 
2 çay kaşığı Bal 
Yarım salatalık 
6-8 yaprak taze nane

Hazırlanışı: 

Malzemeleri tek tek sıvı hale gelene kadar robotta öğütün ardından içine balı ve naneyi ekleyin. Sıvı hale gelene kadar karıştırın. Afiyetle için.

 

Hızlı yağ yakıcı çay: 

Bu çayla tüm yağlarınızdan arınmanız mümkün. 

Malzemeler: 

4 su bardağı kadar su 
2 adet limon 
2 adet greyfurt 
2 yemek kaşığı bal 
Biraz nane yaprağı 

Hazırlanışı: 

4 Su bardağı kadar suyumuzu tencerenin içerisine koyarak, içine limon ve greyfurtu ikiye bölerek ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, süzdürerek servise hazır hale getiriyoruz. İçerisine tatlandırmak için bal ve nane yaprağı ilave ederek, yemeklerden sonra 1 bardak olmak üzere günde 3 kez tüketin. Vücutta yağ yakıcı özelliği bulunan bir içecek.

banner2.jpg

İlgili Haberler