'YA BENİMLE SEKS YAP YA DA KARAKOLA GİDERİZ'

'YA BENİMLE SEKS YAP YA DA KARAKOLA GİDERİZ'

Antalya’da ekip aracıyla Kırgız kadın turisti bekar evine götürdükleri gerekçesiyle cinsel saldırı, hürriyetten yoksun kılma ve hakaretten yargılanan iki polis memuru, bu suçlardan beraat etti. Mahkeme polisleri, görevi ihmal suçundan cezalandırdı.

Geçen yıl Antalya’ya gelen Kırgızistan vatandaşı 20 yaşındaki Aida Elbek, 26 Ekim saat 03.00 sıralarında Lara Örnekköy’deki bir çorbacıya giderken, Demircikara Polis Merkezi’nde görevli iki polis kendisini durdurup pasaportunu kontrol etti. Yapılan incelemede turistin vize süresinin dolduğu tespit edildi. Aida Elbek’i ekip otosuna bindiren polis memurları Ö.K. ile S.S.Ö., iddiaya göre Aida Elbek’i polis merkezi yerine Doğuyaka Mahallesi’ndeki Ö.K.’nın bekar evine götürdü.

GRUP AMİRİ EVE BASKIN YAPTI

Bu sırada araç takip sisteminden ekip otosunun sorumluluk alanı dışına çıktığı tespit edilince grup amiri komiser M.S., aracın bulunduğu adrese gitti. Komiser M.S., iki polis memuruna burada ne yaptıklarını sordu. Polislerin tatmin edici yanıt verememesi üzerine M.S., ekip otosundaki Kırgız kadını alıp polis merkezine götürdü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılması üzerine savcılıkta ifadesi alınan Aida Elbek, götürüldüğü evde polis memuru S.S.Ö.’nün cinsel saldırısına uğradığını iddia etti. S.S.Ö.’nün evde soyunup "Benimle seks yapacaksın. Yoksa seni karakola götürürüm" dediğini, kabul etmeyince de kendisini öpmeye çalıştığını iddia eden Elbek, evinin anahtarını veren diğer polis memurunun ise kendilerini aşağıda beklediğini söyledi. Ağlamaya başlaması üzerine S.S.Ö.’nün cinsel saldırıya son verdiğini söyleyen Aida Elbek, ardından dışarı çıktıklarını anlattı.

İKİ POLİS HAKKINDA DAVA AÇILDI

Haklarında ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ’cinsel saldırı’ ve ’hakaret’ suçundan Antalya 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan tutuksuz polis memurları, suçlamaları kabul etmedi. Cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen Aida Elbek, davanın hiçbir duruşmasına katılmadı. Ö.K.’nın avukatı Fıraç Kılıç, olayın bir kurgu olduğunu iddia etti. Kılıç, "Mağdur halen Türkiye’de bulunmasına rağmen duruşmalara katılmamasının ve kollukça hazır edilememesinin nedeninin de bu olduğu kanaatindeyiz" dedi. S.S.Ö’nün avukatı Ertan Sirkeci de müvekkilinin atılı suçu işlediğine dair somut bir delil olmadığını söyledi. Sirkeci, "Özellikle mağdurun bilinçli olarak mahkemede hazır edilmediği kanaatindeyiz. Müvekkilimin beraatını talep ediyoruz" dedi.

Davanın dördüncü duruşmasında kararını veren mahkeme, iki polis memurunun ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ’cinsel saldırı’ ve ’hakaret’ suçundan beraatine karar verdi. Ancak mahkeme, her iki polis memurunu sorumluluk alanları dışına çıktıkları için ’görevi ihmal’ suçundan 3’er ay hapse mahkum etti. Sanıklara iyi hal indirimi yapan mahkeme, cezayı 2 ay 15 güne düşürdü. Bunun da ertelenmesine hükmeden mahkeme, sanıkların 5 yıl boyunca denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı