Whatsapp'ta bilgileri çalan virüs paniği

Whatsapp'ta bilgileri çalan virüs paniği

Gelişen teknolojinin en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Whatsapp'ta kişinin bilgilerini çalana tehlike yeniden geri döndü.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın belalı sahte uygulaması WhatsApp Plus geri döndü. WhatsApp ile hiçbir alakası olmayan WhatsApp Plus’ın virüs kaynadığı, telefondaki tüm bilgileri çaldığı ortaya çıktı.

O VİRÜS GERİ DÖNDÜ


WhatsApp mesajlaşmada zirveyi temsil ediyor desek yeridir. Neredeyse herkesin akıllı telefonunda yer alan WhatsApp’ın başı, her popüler yazılımın başına geldiği gibi sahte uygulamalarla dertte. Bu uygulamalardan biri daha önce de adını duymuş olabileceğiniz WhatsApp Plus.

WHATSAPP PLUS KİŞİSEL BİLGİLERİ ÇALIYOR

MalwareBytes istihbarat analisti Nathan Coller, 2017 yılından beri WhatsApp üzerinden ekmek yiyen WhatsApp Plus hakkında daha önceki raporları doğruladı. Raporlara göre WhatsApp Plus, Android telefonlarda etkisini gösteren Android/PUP.Riskware.Wtaspin.GB kodlu bir virüse sahip. Bu virüs sayesinde WhatsApp Plus, fotoğraflardan tutun rehbere kadar telefondaki her kişisel bilgiyi üçüncül kişilere aktarıyor.

İlgili Haberler