Soykan Özçelik

Soykan Özçelik

WhatsApp'a en ciddi rakip! Telegram

Son yılların en gözde programına büyük rakip çıktı!

Whatsapp son yıllarda akıllı telefon kullanıcılarının en popüler uygulamalarından biri oldu. Uygulama Twitter’ı bile geride bırakarak 400 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Line, Viber, Wechat gibi WhatsApp’a alternatif uygulamalar çıksa da, WhatsApp’ın önüne geçemediler.

Şimdi WhatsApp’a güçlü bir alternatif olacak Telegram adlı bir uygulama sahneye çıktı. Çekici özellikleri sayesinde oldukça ilgi gören Telegram, bir günde bir milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı!

telegram-ios-app-590x359.jpg

Telegram'ı aynı anda masaustu PC de,Tablette,Telefonda,Tarayıcıda kullanmak mümkün.

WhatsApp gibi telefon numarasına SMS ile aktivasyon kodu göndererek çalışan uygulama WhatsApp tan farklı olarak session ( oturum ) tuttuğu için bir yerden giriş yapınca diğer cihazdan bağlantıyı kesmiyor! ve aynı anda oturum açılmış cihazlarda çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu birkaç saatliğine devre dışı kalması üzerine milyonlarca kullanıcı bir diğer mesajlaşma uygulaması olan bu uygulamaya yöneldi.

Özellikle Twitter olmak üzere sosyal medya üzerinde büyük tepkilerle yorumlanan olay neticesinde kimi kullanıcıları uygulamayı telefonlarından tamamen kaldırırken kimileri de farklı bir takım mesajlaşma uygulamaları arayışına yöneldi. Nihayetinde çok uzun olmasa bile 2-3 saat devre dışı kalan WhatsApp bu durumu biraz pahalıya ödedi diyebiliriz. Çünkü benzer türdeki uygulamalardan biri olan Telegram bu olaydan sonra yaklaşık olarak 8 milyon yeni kullanıcıya ulaşmış oldu.

Telegram’ın yaratıcısı Pavel Durov ise uygulaması hakkında daha önce “Telegram’ı desteklememin benim için 1 numaralı sebebi Rus güvenlik ajanları tarafından erişilemez oluşu, bu sayede saatlerce konuşabilirim.” ifadelerini kullanmıştı. Uygulamanın en mükemmel yanı SnapChat ve WhatsApp’ın kombinasyonlarını içererek size “Gizli Chat” imkanı sunması. Gizli chat yapmak için kullanıcının avatarına tıklayıp “Gizli Chat” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Kendi kendini yok etme özelliği için de yeniden kullanıcının avatarına tıklamanız yeterli.

WhatsApp’ın Facebook’a satılması ile birlikte pek çok kullanıcının kafasında soru işaretleri oluşmaya başlamışken son yaşanan olaydan sonra duruma tepki gösteren birçok kullanıcı alternatif mesajlaşma uygulamaları arayışına yöneldi. WhatsApp’ın bu konuda yaşayacağı gelişmeleri ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

telegram1.jpg

İşte öne çıkan özellikler;

  • Cloud Tabanlı (Bulut - Böylelikle diğer cihazlardan da önceki mesajlarınıza erişebiliyorsunuz)
  • Şifreli Mesajlaşma
  • Çok hızlı
  • Developer ( geliştirici ) desteği sayesinde API kullanımına izin veriyor
  • Ücretsiz - Reklamsız
  • Hack saldırılarına karşı korumalı
  • Medya boyut sınırı yok ( Resim-Video )
  • Grup mesajlasma özelliği
  • IOS-Android-Windows Phone-Windows Desktop-Mac Desktop-Linux Desktop-Web Tarayıcı da çalışabilme

Telegram For IOS https://itunes.apple.com/us/app/telegram-messenger/id686449807?ls=1&mt=8

Telegram For Android https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger

Windows Phone ( Unofficial ) http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/migram-unofficial-telegram/36c719bc-5460-48b1-a61b-c276e9877a09

Diğer

Soykan OZCELIK - http://about.me/soykanozcelik

Önceki ve Sonraki Yazılar