WHATSAPP'A 7 YENİ ÖZELLİK

WHATSAPP'A 7 YENİ ÖZELLİK

WhatsApp'a son güncellemelerle ilave edilen bu yeni özelliklerden haberiniz var mı?

Facebook'un kontrolündeki anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, dünyanın en hızlı büyüyen sosyal ağlarından bir tanesi. Uygulama, milyonlarca kullanıcının talebiyle başa çıkabilmek için yeni işlevlerle sıkça güncelleniyor.

Sizi WhatsApp uzmanı yapacak ipuçlarımızın üzerinden birkaç ay geçti. Geliştiriciler, o günden bu yana WhatsApp'a bir dizi yenilik ekleyerek uygulamayı eskisinden de iyi bir hale getirdiler. Bu yüzden bahsedeceğimiz yenilikler için WhatsApp'ın en son sürümüne (2.12.51) ihtiyacınız olacağını unutmayın.

Yakınlaştırın, öne çıkartın ve videoları düzenleyin

Yeni güncelleme, indirdiğiniz videolara "çimdikleyerek yakınlaşma" hareketini uygulamanıza izin veriyor.  Bir başka yeni seçenek ise videoları yüzen bir pencerede, aynı YouTube'da olduğu gibi açmanıza izin veriyor. Bu sayede video çalmaya devam ederken diğer WhatsApp mesajlarınıza bakabiliyorsunuz.

Son olarak WhatsApp, kırpma, kısaltma gibi basit video düzenleme işlevlerini de artık destekliyor.

 

İnternet, çoğu PDF formatında ücretsiz ekitapla kaynıyor. Bulduğunuzun PDF'leri bugüne kadar WhatsApp üzerinden arkadaşınızla paylaşamıyordunuz, ancak yapılan değişiklik sayesinde PDF'leri ve diğer popüler belge biçimlerini arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

 

Bulut sürücülerinden fotoğraf paylaşın

 

Artık fotoğraf paylaşırken sevdiğiniz bulut hizmetinin içerisine göz atıp, buradaki fotoğrafları seçebiliyorsunuz. Telefonunuzun yerel depolama alanının yanında, Google, Dropbox gibi hizmetlerdeki fotoğrafları da seçip paylaşabilirsiniz.

Otomatik bağlantı, belge ve medya ayırımı

WhatsApp, herhangi bir sohbette paylaşılan bağlantıları, belgeleri ve fotoğrafları artık otomatik olarak vurguluyor ve bir önizleme resmi gösteriyor. Bunlara hızla ulaşmak için sağ üstteki seçenekler düğmesine dokunun ve "Medya"yı seçin.

Sohbetleri temizleyin, yıldızları koruyun

Sohbetlerinizi silmeyi sevenler, bunu yaptıklarında şimdiye kadar yıldızlı mesajlarını da kaybediyorlardı. Ancak yeni güncelleme, sohbeti temizlerken yıldızlı mesajları korumanıza izin veriyor. Bunun için ekranda gelen kutuda "Yıldızlı mesajları koru" kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

Wi-Fi ve veri bağlantısı üzerinde indirmeleri kontrol edin

Yeni bir ayar sayesinde WhatsApp'ın veri tüketimini yakından kontrol edebilirsiniz. Seçenekler (üç nokta simgesi) > Ayarlar > Veri Kullanımı yolunu izleyin. Burada medyaların nasıl ve ne zaman otomatik olarak indirildiğini ayarlamanıza izin veren seçenekleri göreceksiniz. Dilerseniz mobil verideyken yalnızca resimlerin indirilmesini sağlayabilir veya medyaların indirilmesini tamamen kapatabilirsiniz.

WhatsApp Beta ile yenilikleri ilk siz alın

WhatsApp'ın yeni özellikleri, ilk olarak WhatsApp web sitesinden indirilebilen beta sürümüne yansıyordu. Şimdi ise bu güncellemelere Google Play üzerinden katılmanız mümkün. Erişim kazanmak için WhatsApp Beta sayfasını açın ve Become A Tester düğmesine tıklayın. Beta sürümde hatalar olabilir; bu yüzden herkese tavsiye etmiyoruz.

 

chiponline