Washington Post'tan çarpıcı Aziz Yıldırım portresi

Washington Post'tan çarpıcı Aziz Yıldırım portresi

Washington Post, Fenerbahçe'de 15. yılını geçiren Aziz Yıldırım için özel bir yazı kaleme aldı ve Yıldırım'ın sarı-lacivertli kulüpte yaptıklarını, yaşadıklarını değerlendirdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bundan 15 yıl önce 15 Şubat 1998'de geçekleştirilen kongrede, sadece 1 oy farkla seçildiği başkanlık görevini bugüne kadar aralıksız sürdürüyor.

Washington Post, Fenerbahçe'de 15. yılını geçiren Aziz Yıldırım için özel bir yazı kaleme aldı ve Yıldırım'ın sarı-lacivertli kulüpte yaptıklarını, yaşadıklarını değerlendirdi.

Kaleme alınan yazıda Yıldırım'ın F.Bahçe'ye tesisleşme konusunda büyük bir katkı sağladığı vurgulandı ve 2012'de patlak veren “şike” skandalının F.Bahçe kulübünü derinden etkilendiği belirtildi.

“NATO ANLAŞMALARIYLA SERVET ELDE ETTİ”

Aziz Yıldırım'ın son dönemde Türkiye'de ön plana çıkan isimlerin başında geldiğini duyuran Washington Post, Yıldırım için, "Türk futbolu güce sahip erkekleri gündemde tutmayı sever, bu yüzden bu konuda öne çıkan ismin Aziz Yıldırım olmasına şaşırılacak bir şey yok. Şahsen mühendis olan Yıldırım, şampiyonluk adaylarından olan ve taraftarları tarafından "Fenerbahçe Cumhuriyeti" tabiriyle isimlendirilen Fenerbahçe futbol kulübüne dahil olmadan önce askeri alanda Türkiye Hükümeti ve NATO ile yaptığı anlaşmalarla bir servet elde etti" ifadelerini kullandı.

“FB'Yİ SADECE FUTBOL KULÜBÜ OLMAKTAN ÇIKARDI”

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'yi sadece futbol kulübü olmaktan çıkarttığının altını çizen Washington Post, "1998 yılından beri başkanlık koltuğunda oturan Yıldırım, kulübü sadece futbol kulübü olmaktan çıkartarak basketbol, voleybol ve masa tenisinde iddialı bir konuma getirdi. Aynı zamanda Şükrü Saraçoğlu'nu da yeniden elden geçiren başkan, stadın kapasitesini 52.000 kişiye çıkarttı ve tribünlere ısıtma sistemi kurdurttu." dedi.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığı süresince Fenerbahçe'yi dünyanın en iyi 20 kulübünden biri yaptığını vurgulayan Washington Post, Yıldırım için kötü serüvenin 2012'deki “şike skandalı”nın ardından başladığını belirtti.

Aziz Yıldırım'ın 2012 yılında şimşekleri üzerine çektiğinin altını çizen Washington Post, Yıldırım için "60 yaşındaki zengin iş adamı, Temmuz ayında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 4 maça şaibe karıştırdığı ve bu 4 maçtan ayrı olarak 3 maçta da rakip takım yetkililerine ve oyuncularına para teklif ettiği gerekçesiyle "yasa dışı örgüt kurma ve yönetme" suçu ile hüküm giydi." ifadelerine yer verdi.

WASHINGTON POST EDİTÖRÜNÜN NOTU

Aziz Yıldırım değerlendirmesinin altında da Washington Post Editörü'nün notu şu şekilde kaleme alındı;

"Alsında bu hikaye 6 aylık çok formatlı bir şike soruşmasının parçası. Yıldırım'ın durumu aslında dünyanın en popüler sporunun milyon dolarlık şike ağı ile giderek nasıl daha da lekelendiğinin bir göstergesi. 2012 yılında bir çok ülkede yapılan ve birçok futbolcu ve kulüp yetkilisinin müdahil olduğu dava maçların sağlıklı sonuçlanmasına engel olan sorunları gün yüzüne çıkarttı.

1907 yılında kurulan Fenerbahçe, diğer bir İstanbul takımı olan ezeli rakibi Galataray ile beraber toplamda 18 lig şampiyonluğuna sahip. Doğal olarak taraftar bu alanda ezeli rakiplerini geçmek istiyor. Fenerbahçe'nin bir çok taraftarı stada ulaşıp gönül verdikleri takımlarını desteklemek için Avrupa kıtasından vapura binerek Marmara denizi üzerinden Kadıköy'e yarım saat süren bir yolculuk yapmak zorundalar.

Geçtiğimiz sezon final maçında şampiyonluğu elinden kaçıran Fenerbahçe'nin bu talihsiz durumu hakkında iğneleme yapan rakipleri, Aziz Yıldırım'ın bu sefer şike yapmaktan kaçındığını konuştular.

2011 baharında lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde kalarak ciddi bir baskı ile karşılaşan sarı lacivertli ekip, ligin 2. yarısında oynadığı 17 maçın 16'sını kazarak 3. sıradan kurtulup şampiyon olmuş ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı.

Bu süreçte Fenerbahçe'nin avukatlığını yapan Emin Özkurt, "Sezon içinde ne yaparsanız yapın, eğer Avrupa'da başarı yakalayamazsanız sezon içinde yaptıklarınız hiç bir anlam ifade etmez" ifadelerini kullanmıştı."