WALL STREET JOURNAL'dan Yolsuzluk Haritası

WALL STREET JOURNAL'dan Yolsuzluk Haritası

Bu haritayı yayınladı

BU HARİTAYI WALL STREET JOURNAL YAYINLADI.

 Wall Street Journal il il 17 Aralık Operasyonu'ndan sonra görevden alınan polislerden harita çıkardı. Türkiye'de meydana gelen ve Gülen hareketi ile Erdoğan arasında "çatışma" olarak değerlendirilen süreç dünya medyası tarafından yakından takip ediliyor. Dünyanın önde gelen yayın kuruluşları gelişmleri anında okurlarına iletiyorlar. Amerika'nın önde gelen dev medya kuruluşlarından Wall Street Journal ise artık ayrıntılara bile girmeye başladı. Türkiye ana akım medyasında hiç konu edilmeyen ayrıntılara giren Wall Street Journal yine ilginç bu defa görevden alınan emniyet görevlilerin haritasını çıkardı. amerikalıturk sitesinde yer alan haber şöyle.


YOLSUZLUK HARİTASI
17 Aralık sonrası görevden alınan polislerin rakamlarını derledi ve il il yoğunluklarına göre bir haritada topladı.
Wall Street Journal: Türkiye'de yolsuzluk soruşturması "burası benim çöplüğüm" kavgasına dönüştü
Gazete Türkiye’deki polis tasfiyelerini internet sitesinden yayınladıkları bir haritalı info-grafikle anlattı. Grafikte hangi şehirden kaç müdürün yerlerinin değiştirildiği gösteriliyor.
Gazetenin haberinde, “Türkiye'de yolsuzluk skandalları devlet kurumlarının kontrolünü ele geçirmeyi amaçlayan sert bir savaşa dönüşürken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan polis ve yargı içerisinde kendisine sadık kişileri çeşitli görevlere getiriyor” denildi. Gazetenin "Polis Temizliği" başlığı ile verdiği haber yine Türk ana akım medyasında görmezden gelindi.

Kaynak:Haber Kaynağı