WALL STREET JOURNAL; IŞİD'E PARA TÜRKİYE'DEN GİDİYOR

WALL STREET JOURNAL; IŞİD'E PARA TÜRKİYE'DEN GİDİYOR

IŞİD' destek suçlaması yüzünden Türkiye üzerinde ki baskılar en yüksek noktaya gelmişken Amerikan Medyasında yayınlanan bir haber Türkiye'yi daha zor duruma düşürecek gibi görünüyor

Wall Street Journal'ın haberine göre, IŞİD para akışının önemli bir bölümünü Türkiye üzerinden gerçekleştiriyor. Tüm dünyanın IŞİD'e destek vermekle suçladığı Türkiye'nin başını ağrıtacak yeni bir haber daha çıktı. Yurt'un haberine göre ünlü Amerikan yayın organı WSJ IŞİD'in para trafiğini yazdı.

İSTANBUL'DAN MUSUL'A

IŞİD'in kullandığı 3 yoldan 1'inin Ürdün üzerinden, 2'sininse Türkiye üstünden olduğu belirtiliyor. Yollardan birinin İstanbul'dan Irak'a uzandığı ve IŞİD kontrolündeki Musul'a gittiği bildirilirken, diğerininse Gaziantep'ten Suriye'ye gittiği ve Rakka'ya giden paraların bu yolla götürüldüğü söyleniyor.

PARANIN KANUNLARI

Parayı transfer eden kişiler, bunun sadece "iş" olduğunu söylerken, IŞİD'in zorluklar sebebiyle kendilerinin normal paylarından 2 kat fazla almalarına izin verdiğini bu sebeple "işler için iyi" olduğunu belirtiyor. IŞİD için Irak'a para transferi yapan bir kişi, "IŞİD din veya siyasetin değil, paranın kanunlarına uyuyor. Bu yönden onlar da herkes kadar Iraklı" diyor. Türkiye ve Ürdün'ün para transferini durdurmak için gerekli adımları atmadığı görülürken, Iraklı yetkililerinse rüşvetle satın alındığı aktarılıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı