VOLKSWAGEN'DEN FLAŞ KARAR

VOLKSWAGEN'DEN FLAŞ KARAR

Egzoz gazı skandalıyla zor günler geçiren Alman otomobil devi Volkswagen (VW) yeni...

 

Yeni skandalların önüne geçmek isteyen Volkswagen, önemli kararlarda ikinci bir kişinin de onayını isteyecek

YENİDEN YAPILANACAK

Egzoz gazı skandalıyla zor günler geçiren Alman otomobil devi Volkswagen (VW) yeni yapılanmaya gidiyor. Şirketin içinde bulunduğu durumu bir basın toplantısıyla değerlendiren VW yönetimi, başka skandalların önlenmesi amacıyla yeni yapılanmaya gidileceğini açıkladı. VW CEO’su Matthias Müller’in ifadelerine göre, özellikle yeni teknolojilerin geliştirilmesinde sıkı kurallar uygulanacak ve manipülasyonların önüne geçmek için ikinci bir kişinin onayı gerekli olacak.

VW TARİHİNİN EN BÜYÜK KRİZİ

Basın toplantısında egzoz gazı skandalını şirket tarihinin en büyük krizi olarak değerlendiren VW Denetim Kurulu Başkanı Hans Dieter Pötsch, krizin sonuçlarının muhtemelen önemli olacağını söyledi. Frankfurter Allgemeine Zeitung’un bildirdiğine göre, son iki ayda sıkıntılı günler geçirdiklerini kaydeden Pötsch, gelecekte emisyon değerlerinin ölçülmesi işlemini bağımsız kişilere yaptırmak istediklerini açıkladı.

KRİZİ DEĞİŞİME DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ

Skandalın VW’yi otomobil endüstrisindeki rekabetin dışında bırakmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan VW CEO’su Matthias Müller, “Mevcut skandalı çözmek için her şeyi yapıyoruz. Krizi, Volkswagen’in ihtiyacı olan değişim için bir katalizör olarak kullanmak istiyoruz” diye konuştu. Müller, VW’nin Wolfsburg, Ingolstadt, Stuttgart ve diğer merkezlerdeki bilgi birikimi ile “Yeni bir Silikon Vadisi” oluşturması gerektiğini söyledi.

KRİZİ ÜÇ ŞEY NEDEN OLDU

Krize üç şeyin yol açtığına dikkati çeken VW Denetim Kurulu Başkanı Hans Dieter Pötsch, bunların bireysel suistimal, süreçteki zayıflıklar ve şirketin bazı bölümlerinde kural ihlallerine tolerans gösterilmesi olduğunu dile getirdi.

450 UZMAN KRİZİ ARAŞTIRIYOR- NİSAN’DA AÇIKLIĞA KAVUŞABİLİR

Pötsch’ün ifadelerine göre, VW bünyesinde krizin açıklığa kavuşturulması için 450 uzman görev yapıyor. Kurum içi çalışmaların yanı sıra bir Amerikan kurumu da skandalı dışarıdan inceliyor. Şu andaki veriler ışığında kimseyi sorumlu olarak göstermenin doğru olmayacağını hatırlatan Pötsch, araştırma sonuçlarının netleşmesi gerektiğini söyledi. Pötsch, 21 Nisan 2016 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısına kadar krizi aydınlatmayı umduklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı