VIP fuhuş çetesine operasyon

VIP fuhuş çetesine operasyon

Türkiye’ye getirten ve zorla fuhuş yaptıran organize suç örgütünü çökertti

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yabancı uyruklu kadınlar ile sosyal medya hesapları üzerinden tanışarak kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirten ve zorla fuhuş yaptıran organize suç örgütünü çökertti
 

Silivri'de son aylarda artan fuhuş olaylarını yakın takibe alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, internet üzerinden yabancı uyruklu kadınları iş bulma, evlenme, ücretsiz tatil imkânlarıyla kandıran ve Türkiye'ye gelmelerini sağlayan organize suç örgütünü takibe aldı.

Şebekenin lideri olduğu belirtilen E.U.'nun otelinde arama yapıldı. 

OPERASYON DÜZENLENDİ


Aramada, otelin restoran bölümünde konsomatris olarak çalıştırılan 9 yabancı uyruklu kadın tespit edildi. E.U. ile örgüt üyeleri S.B., Y.D. ve E.E.'nin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarmanın operasyonunda, 1 kuru sıkı tabanca, 2 adet ajanda, çok sayıda dekont ve fuhuşa sevk edilen kadınlara ait hesapların tutulduğu not kağıdı ele geçirildi.
 

VIP SERVİS YAPIYORLARMIŞ


Kadınlar ifadelerinde, örgüt mensuplarının kendilerini otellerde pazarlamanın yanı sıra turistik otel ve villalardaki özel müşterilere lüks araçlarla VIP servis yaptıklarını, karşı çıkanları tehdit ve şiddet yoluyla yıldırarak fuhuşa zorlandıklarını itiraf etti.
 
TURİST GİBİ GÖSTERMEK İÇİN SERVET ÖDEMİŞLER


Ele geçirilen ajandalardan, şüphelilerin, yaklaşık 150 yabancı uyruklu kadının uçak biletlerini kendilerinin aldığı, havalimanında sorun yaşamamaları ve kendilerini turist gibi tanıtmaları için on binlerce dolar ve euro gönderdikleri belirlendi.
 
4 KİŞİ TUTUKLANDI


Kadınlar, haklarında yasal işlem yapılarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, şüpheli 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

posta

 

İlgili Haberler