VEZNECİLER'DEKİ SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME

VEZNECİLER'DEKİ SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME

Vezneciler'de polis servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonrası adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken 3'ü de sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz Salı günü düzenlenen ve 6 polisin şehit olmasına, 5 vatandaşın yaşamını yitirmesine, 36 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırı sonrası gözaltına alınanlardan 6’sı bugün öğle saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildiler.
SAVCI 3 KİŞİYİ SERBEST BIRAKIRKEN 3 KİŞİYİ DE TUTUKLANMALARI İÇİN MAHKEMEYE SEVK ETTİ
Zanlıların sorgusu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Hasan Yılmaz tarafından yapıldı. Savcı Yılmaz, 3 kişinin serbest bırakılmasına karar verirken, 3 kişinin de, “Yasadışı silahlı terör örgütü üyeliği”, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma”, “Mala zarar verme” ve “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürülmesi” suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.
MAHKEME 3’ÜNÜ DE TUTUKLADI
Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanma talebiyle sevk edilen E.S., “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme” ve “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından, A.B. ve M.N.K. ise “Yasadışı silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından sorguladıktan sonra tutuklanmalarına karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı