Vergi rekortmeni 'AKP Yöneticisi ' hakim oldu

Vergi rekortmeni 'AKP Yöneticisi ' hakim oldu

Yapılan çok sayıda ankette " Yargıya Güven " sürekli düşerken, hakim ve savcı atamalarında ortaya çıkan usulsüzlükler inanılmaz boyutlara geldi.

Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavının yazılı bölümünde başarılı olan birçok adayın mülakatta elendiğini belirten CHP'li Barış Yarkadaş, “Yazılı sınavda düşük puan alan AKP'liler mülakatı geçip hakim olarak atandı” dedi.

REFERANDUMUN BİTMESİNİ BEKLEDİLER

Sözcü'de yer alan habere göre, "Kadrolaşma tartışması yaşanmasın diye referandumun bitmesini beklediler. Yazılı sınavda 80 puan alan avukatlar devre dışı bırakılıyor. 55-60 puan alanlar ise mülakatı geçiyor. Bu kişilerin tek özelliği AKP'de yöneticilik görevinde bulunmaları. AKP, kadrolarını hakim yaparak yargıyı kontrol altında tutmak istiyor" diyen Yarkadaş, hakimliğe kabul edilen 900 kişiden 800'ünün AKP'li olduğunu dile getirdi.

Yarkadaş, hakimliğe atanan AKP'lilerin bazılarını da şöyle açıkladı:

"Mülakata AKP yöneticisi ve üyesi yaklaşık bin avukat giriyor. Bunların 800'ü, yazılıda düşük puanlar almasına rağmen mülakatı kolaylıkla geçiyor. Örneğin, Kadir Nozoğlu, AKP Elazığ Merkez İlçe Başkanı. Dünden itibaren artık hakim. Behice Çavuşoğlu… Hanımefendi, AKP Giresun Kadın Kolları Başkanı. AKP'ye üye olduktan sonra, Giresun'un vergi rekortmeni oluyor birkaç kez. Buna rağmen, sekiz bin TL maaş alan hakimlik mesleğine geçiyor… Belli ki; kendisine HSK üyeliği ya da Yargıtay'ın yolu açılıyor. Başka bir örnek; Ceyda Bozdağ, Edirne Merkez İlçe Başkanlığı yöneticisi… Hacer Alan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in avukatı…  Ve bu gibi yüzlerce isim. AKP, mahkemeleri adeta ilçe başkanlığı haline çevirdi.”

İlgili Haberler