VERGİ BORÇLARI AFFINDA FLAŞ GELİŞME

VERGİ BORÇLARI AFFINDA FLAŞ GELİŞME

15 Temmuz darbe girişimi ardından büyük bir ekonomik krize daha giren AKP İktidarı, çözümlerden biri olarak gördüğü "vergi affı" konusunu bir kez daha gündeme getirdi. İşte ayrıntılar

 Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "Birikmiş vergi cezalarını ve gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz" dedi. Böylelikle yine küçük esnafın 10- 50 Bin TL büyük patronların trilyonlarca olan borçlarına af geliyor.  En önemli kolaylık ise kaçırdıkları vergi ve kara parayı yurtdışında ya da evlerinde saklayanlara getirilen "Varlık barışı" maddesi oluyor. Sorgusuz sualsiz bu tip edinilmiş servetlere af geliyor. Beyan eden kurtulacak.

İŞTE ÖZETİ

Vergi ve prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Oturacaksınız maliye ile uzlaşacaksınız. Yen bir sayfa açacaksınız.

BİRİKMİŞ CEZALARI TOPTAN KALDIRACAĞIZ

Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz.
İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı tanıyoruz. Kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa stoktan gelen farkla hepsini hallediyoruz.

GETİRİN PARAYI EKONOMİYE GİRSİN

Varlık barışı… İçeride dışarıda para var. Bu parayı da bakamıyorsunuz. Aman çalındı mı alınır mı? Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Derdinden kurtar.

Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor. Gelsin olması gereken yerde olsun. Şüpheci bakış açısından destekleyen ve yanında olan yönetim anlayışına gidiyoruz.

VERGİ PRİM BORÇLARI 36 AYA KADAR TAKSİTLENECEK

Başbakan Binali Yıldırım, "Vergi ve prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Oturacaksınız maliye ile uzlaşacaksınız. Yen bir sayfa açacaksınız" dedi. Binali Yıldırım, "Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU YENİKAPI'YA ÇAĞIRDI

Başbakan Yıldırım, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine ilişkin olarak, "15 Temmuz bir anlamda ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının adıdır" dedi. Öte yandan Başbakan Yıldırım, pazar günü gerçekleşecek mitinge ilişkin olarak tekrar Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Umarım o da yanımızda olacak" dedi. 

EN KRİTİK MADDE

Başbakan Binali Yıldırım, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi amacıyla bazı yasalarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasanın en kritik maddesi kabul edilen 'Varlık Barışı'yla ilgili olarak, "İçeride dışarıda para var. Bu paraya da bakamıyorsunuz, bir sürü zahmeti var. Ortaya çıkarın, orada işe yarasın yatırıma dönsün, ekonomiye katkı sağlasın. Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın. Orada duruyor, sizi de huzursuz ediyor, bizi de huzursuz ediyor. Daha fazla yatırım, daha fazla üretim" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı