'Ver Başkanlığı, Al Güneydoğu'yu'

'Ver Başkanlığı, Al Güneydoğu'yu'

'Ver başkanlığı al Güneydoğu'yu

'Ver başkanlığı al Güneydoğu'yu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Murat VAROL - Kürşat TERCANLI
ANKARA 26.02.2013 13:02
 
  Başbakan Erdoğan ve İmralı canisi arasındaki pazarlıkların daha çetin geçeceğini, her şeyin umdukları gibi giderse bu ikilinin millete baldıran zehri içireceğini söyleyen Bahçeli, "Başbakan ve İmralı canisi arasındaki paslaşmanın özeti şu şekildedir: 'Ver Başkanlığı, Al Özerkliği', 'Ver Başkanlığı, Al Bağımsızlığı', 'Ver Başkanlığı, Al Anadilde Eğitimi', 'Ver Başkanlığı, Al Güneydoğu'yu' İşte Türkiye böylesi dar bir alana kıstırılmış, böylesi hasis ve kendisinden başkasını düşünmeyen menfaatçi, omurgasız, günahkâr, ikiyüzlü ve fitne zihniyetler tarafından buhrana sürüklenmiştir" diye konuştu. 
 
GÜL'ÜN SARKİSYAN'A TEBRİK MESAJI GÖNDERMESİ YAKIŞIK OLMADI
 
Bu şartlar altında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan'da yapılan seçimleri kazanan Sarkisyan'a acele yoldan tebrik mesajı göndermesinin yakışık almadığını ifade eden Bahçeli, "Ermeni açılımı kapsamında, bu şahsiyetle birlikteliklerini futbol müsabakası izleyerek tescilleyen Cumhurbaşkanı'nın, Hocalı'nın ve daha birçok acının tazeliği korunurken iyi dilek temennisinde bulunması hepimizi, özellikle de Azerbaycanlı kardeşlerimi incitmiştir. Gül'ün, sözde diplomatik nezaket ve iyi niyet gösterisi olarak tebrik mesajı gönderdiği kişi Hocalı'da katliam yapanlar arasındadır ve elinde Hocalı katliamının çıkmayacak lekesi bulunmaktadır. Hocalı'nın feryadı dinmemişken, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si hala işgal altındayken bu tebrik mesajını göndermek hangi akla hizmettir? Sarkisyan'ın liderliğindeki Ermenistan, vatan topraklarımızla ilgili yüzsüzce hak iddia etmektedir" dedi. 
 
"KARTVİZİTİNE YENİ EKLEDİĞİ İMRALI MÜBAŞİRLİĞİ"
 
Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, değişik görevlerinin yanı sıra, kartvizitine yeni eklediği İmralı mübaşirliği sıfatının hakkını vermek ve buna layık olmak için olan biten gücünü sarfetmektedir. İmralı'da yatan teröristbaşı müzakerelerin parlayan yıldızı haline gelmekte, her sözü, her mesajı ve her görüşü AKP'li ve BDP'li muhipleri tarafından merakla takip edilmektedir. Fiilen BDP eşbaşkanlığı yapan teröristbaşının kardeşi kuryeliğe, milli nitelikli istihbarat teşkilatı da dağ kadrosu ile İmralı arasında mesaj getirip götürmeye devam etmektedir. AKP'nin belirleyiciliği ve kılavuzluğuyla 3 Ocak'ta adaya giden birinci BDP heyetinden sonra, bu kez de 23 Şubat tarihinde İmralı adasına ellerinde hediyelerle intikal eden BDP'li ikinci heyet üç mektup alarak aynı gün geriye dönmüşlerdir. Başbakan Erdoğan da Birleşik Arap Emirlikleri seyahati esnasında İmralı canisiyle yapılan temasları yakından izlemiş ve 'Risk almadığımız sürece neticeye varmamız mümkün değil' diyerek kendi duruşunu yeniden teyit etmiştir. İmralı canisi, beklenen açıklamalarının bir bölümünü BDP kanalıyla lütfetmiş ve duyurmuştur. Bu açıklamada özet olarak; tarihi bir süreç yaşandığı, bütün tarafların dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiği, ilave olarak devletin elindeki tutsaklarla PKK'nın elindeki tutsaklara vurgu yapılarak tam bir utanmazlık ve küstahlık örneği sergilenmiştir. İmralı canisi, aldığı tavizlerle ahlaksızlıkta sınır tanımamış ve Türk devletiyle PKK'yı aynı kefeye koyma pespayeliğine hayasızca sapmıştır. Ne zamandan beridir, Mehmetçiklerimizi, polislerimizi ve masum insanlarımızı gözleri dönmüşçesine katleden teröristler, insanlık suçu işleyen vampirler tutsak kabul edilir olmuştur?Başbakan Erdoğan buna ne diyecektir?" diye konuştu.