VENEDİK FİLM FESTİVALİ'NDE GENÇ YILDIZA BÜYÜK ÖDÜL

VENEDİK FİLM FESTİVALİ'NDE GENÇ YILDIZA BÜYÜK ÖDÜL

En İyi Erkek Oyuncu Ödülüyle büyük ödülün sahibi oldu.

71. Venedik Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde yarışan 'Sivas' adlı filmin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci, Premio Bastio D'Oro 2014 - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülerek ülkemizi gururla temsil etti.

71.Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışan, Kaan Müjdeci'nin filmi Sivas'ın başrol oyuncusu Doğan İzci, filmdeki performansıyla Premio Bastio D'Oro 2014 - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Lido di Venezia'da düzenlenen törene, Türkiye'ye döndüğü için katılamayan Doğan İzci'nin ödülünü Kaan Müjdeci aldı.

11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan Sivas filminin başrollerinde; Doğan İzci ve Çakır yer aldı. Ana oyuncuların neredeyse tamamının, Yozgat Yerköy'de yaşayan halktan oluştuğu filmde; Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar ve Hasan Yazılıtaş'a, profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik etti.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında 1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yapım desteği ile gerçekleştirilen Sivas'ın çekimleri, geçtiğimiz yıl Yozgat'ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosu Kaan Müjdeci'ye ait olan filmin; görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang üstlenirken, kurgusunu ise Yorgos Mavropsaridis yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı