VELİLER OKUL BASTI

VELİLER OKUL BASTI

Pelitözü Ortaokulu'nun gelecek eğitim yılında öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanacağını duyan veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne akın etti. Polis müdahale etti.

ORDU'nun Aybastı İlçesi'ndeki Pelitözü Ortaokulu'nun gelecek eğitim yılında öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanacağını duyan veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne akın etti. Polisin araya girmesiyle sakinleştirilen veliler, karara tepki gösterdi.

Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde bin 796 nüfuslu Pelitözü Mahallesi'ndeki Pelitözü Ortaokulu'nda öğrenci sayısı 2013-2014 eğitim döneminde 50'ye düşünce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rapor hazırlandı. Yerleşim birimindeki ortaokul veya imam-hatip ortaokulu öğrencileri için yeterli sayıda derslik bulunmaması ve bu dersliklerdeki toplam öğrenci sayısının 60’dan az olmasını içeren yönetmelik gereği Pelitözü Ortaokulu'nun kapanması gündeme geldi.

Bunun üzerine Pelitözü Mahalle Muhtarı Musa Yavuz ve veliler dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek Müdür Muzaffer Bolat'la görüşmek istedi. Müdür Bolat ve veliler arasında gerginlik çıkınca polis çağrıldı. Polis, Müdür Bolat'ın odasını boşaltırken, gerginlik bu kez binanın koridorunda devam etti. Muhtar Musa Yavuz ve beraberindeki 4 velinin Müdür Muzaffer Bolat'la yeniden görüşmesinin ardından gerginlik yatıştı.

Muhtar Musa Yavuz, 67 öğrenci mevcudu olan ilkokulun eğitime devam ettiğini, 50 mevcutlu ortaokulun ise 11 eksik öğrenci nedeniyle önümüzdeki eğitim döneminde kapanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde rapor olduğunu söyledi. Okulun kapanmasıyla mahalledeki nüfusun azalacağına dikkat çeken Yavuz, "Daha önceden sağlık ocağımız vardı, kapandı. Belde belediyelerinin kapanmasıyla belediyemiz de gitti. Bir tek okulumuz kaldı, onuda kapatmak istiyorlar. 11 eksik öğrenci nedeniyle okul kapanmayla karşı karşıya. Kapanması halinde öğrenciler 4-5 kilometre uzaktaki okullara taşınacak. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızdan eksikliği tamamlamak için çalışıyoruz. 6 Mayıs Salı gününe kadar bunu sağlarsak yeniden bir rapor hazırlanmasını isteyeceğiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat ise konuyla ilgili olarak devlet memuru olduğu için Valilik'ten izinsiz basına bilgi veremeyeceğini belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı