VELİLER İMAM HATİP İSTEMİYOR

VELİLER İMAM HATİP İSTEMİYOR

Velilerden imam hatip protestosu

"Göztepe Okuluma Dokunma İnisiyatifi" ile Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube'ye bağlı bir grup, Göztepe'deki Yeşilbahar Ortaokulu'nun İmam-Hatip ortaokuluna dönüştürülmesi kararını protesto etti. Sultanahmet Meydanı'nda toplanan, aralarında sendika temsilcileri, veliler ve öğrencilerin olduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Cağaloğlu'ndaki Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne yürüdü. 'Okuluma dokunma' yazılı pankartlar taşıyan grup, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

TALEPLER OKUNDU

Grup adına basın açıklamasını öğrenci velisi Ayper Alpdere okudu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'a iletilecek taleplerin okunduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"-4+4+4 ile geçtiğimiz yıl yaşanan mağduriyetlere yenilerinin eklenmemesi,

-kalabalık sınıflarda eğitim kalitesinin düşmemesi,

-okul kazalarına davetiye çıkarılmaması,

-mahalle halkının, velilerin ve öğrencilerin taleplerine kulak verilmesi,

-kamu okullarının eğitim kalitesini düşürerek özel okullara potansiyel müşteriler yaratılmaması,

-yurttaşlara parasız, nitelikli, kamusal eğitim olanakları sunma ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama zorunluluğu,

-anayasa ile garanti altına alınmış olan sosyal devlet anlayışından vazgeçilmemesi...

Bizler, Göztepe Okuluma Dokunma İnisiyatifi bileşenleri olarak, çocuklarımızın parasız, bilimsel ve demokratik eğitim hakkını sonuna kadar savunacağız."

"MAĞDUR EDİLİYORUZ"

Veliler ve öğrenciler, Yeşilbahar Ortaokulu'nun İmam-Hatip ortaokuluna dönüştürülmesi kararına tepki gösterdi. Yeşilbahar Ortaokulu'nda oğlu okuyan Gülsün Gençel adlı bir veli, mağdur olduklarını belirterek, "Bu sene çocuklarımız karne aldığı gün, okulun İmam-Hatip ortaokuluna dönüştürüldüğünü öğrendik. Tatile gireceğimiz bir zamanda sevincimiz yarım kaldı. Veliler olarak bu karara karşı çıkmak için bir dayanışma kurduk. Biz İmam-Hatip'e karşı değiliz, ancak İmam-Hatip'ler talep edilen yerlerde açılsın. Okulumuzun elimizden alınmasına karşıyız" diye konuştu.

Eylemin ardından, bir grup veli, İstanbul Lisesi'ne giderek, Milli Eğitim İl Müdürü Muammer Yıldız ile bir araya geldi ve taleplerini iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı