VE IŞİD LİDERİ GÖRÜNTÜLENDİ

VE IŞİD LİDERİ GÖRÜNTÜLENDİ

IŞİD Lideri Bağdadi, Musul'da Hutbe Verdi

 

Halife ilan edildikten sonra ilk kez ortaya çıkan IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, tüm Müslümanlardan kendisine biat etmelerini istedi.

Irak-Şam İslam Devleti elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin dün Musul'da cuma namazı kıldırıp hutbe verdiği bildirildi. Kendisini halife ilan ettikten sonra ilk kez ortaya çıkan Bağdadi, internette yayınlanan ve yaklaşık 21 dakika süren videoda, tüm Müslümanlardan kendisine biat etmelerini istiyor.

Adını İslam Devleti olarak değiştiren örgütün halife ilan ettiği Bağdadi olduğu iddia edilen kişinin görüntüleri sosyal paylaşım sitelerine yüklendi.

"SİZİN EN İYİNİZ DEĞİLİM"

Namaz kıldırdıktan sonra hutbeye çıkan Bağdadi, Müslümanların aralarından bir imam seçmesinin vazifeleri olduğunu söyledi ve "Bu ağır sorumluluğa ben getirildim. Sizin en iyiniz değilim. Bu yüzden doğru işlerimde bana yardım edin, yanlışımızı gördüğünde tavsiyelerinizle beni doğru yola yönlendirin." dedi.

Bağdadi olduğu iddia edilen kişi hutbesinde şu ifadelere yer verdi:

Uzun yıllar gösterdiğimiz sabır, yürüttüğümüz cihad ve Allah düşmanlarıyla savaşımızın ardından, Allah mücahitlerimize zaferi bahşetti. Onlar da bana, halifelik vazifesini verdiler. Ancak ben sizden daha iyi ya da üstün değilim. Doğruyu yaptığımı görüyorsanız destekleyin. Yanlış yaptığımı görüyorsanız, uyarın ve beni düzeltin. Bana, ben Allah'a itaat ettiğim sürece itaat edin.

Müslümanlara seslenen IŞİD lideri, "Allah'ın vaadini istiyorsanız Allah yolunda cihat edin, müminleri teşvik edin ve zorluklara karşı sabredin.’’ dedi.

TÜM MÜSLÜMANLARA SESLENMİŞTİ

Bağdadi, örgütün hilafet ilan etmesinin ardından yayımlanan ilk ses kaydında "Tüm Müslümanlar Irak ve Suriye'ye gelerek Allah'ın emrine itaat etmelidir" mesajını vermişti.

Bağdadi, twitter'da yayımlanan Ramazan mesajında, "Bu mübarek ayda Allah'ın yolunda cihat etmekten daha iyi bir çaba olamaz, değişimi kabullenin ve Allah'ın dinini müdafaa edin" ifadelerini kullanmıştı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) pazar günü Irak'ın Diyala vilayetinden Suriye'nin Halep kentine kadar olan geniş bir bölgede 'hilafet' ilan ettiklerini duyurmuştu.

Örgüt internet üzerinden yayınladığı bir ses kaydında liderleri Ebu Bekir Bağdadi'yi de 'halife' ve 'Müslümanların lideri' ilan etti.

İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Irak'ta yaklaşık üç haftadır belirli bölgelere hakim olan ve Suriye'de de faaliyet gösteren örgüt isminin de bundan böyle 'İslam devleti' olduğunu açıkladı. IŞİD dünyadaki diğer örgütlere de çağrıda bulunarak 'hilafet' çatısı altında savaşmalarını istedi.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004'te Irak'ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi'nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak'taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

isid-lideri-bagdadi-musul-da-hutbe-verdi-6228812_6584_m.jpg

ABD'NİN KARA LİSTESİNDE

Bağdadi’ye ait, biri Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nda (FBI) diğeri de Irak İçişleri Bakanlığı’nda olmak üzere yalnızca iki fotoğraf vardı. Bağdadi, ABD’nin en çok aradığı beş kişiden biri ve başına 10 milyon dolar ödül konmuş durumda.

İşte Bağdadi’ye ait hutbenin görüntüleri:

Kaynak:Haber Kaynağı