Vatandaş'a Reyhanlı Sorulunca Bakın ne yanıtlar Veriyor?

Vatandaş'a Reyhanlı Sorulunca Bakın ne yanıtlar Veriyor?

Vatandaşa reyhanlı sorulmuş İşte yanıtları !

VATANDAŞ REYHANLI SORULUNCA NE YANIT VERİYOR ?


Melike Yerli

Reyhanlı katliamının ardından gelen yayın yasağının yarattığı etkiyi gözler önüne seren videoda özellikle gençlerin yanıtları 'yazık' dedirtiyor. Hayatımızın büyük bir kısmında olan internet; bilgiye, habere ulaşmada en kısa yol belki de. Fakat özellikle gençlerin internet kullanımında ki dikkatsizlik, özensizlik zaten çok aşikâr ve benim de, çok ilgilendiğim bir konu. Yine özellikle gençlerin böyle konularda ki duyarsızlığı, boşvermişliği, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı içler acısı. Kuşağım adına elbette üzüntülü ve endişeliyim özellikle gelecekten...

Gerek reyhanlı katliamından sonra gerek Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın öldürülmesinden sonra sosyal medyada bir çok paylaşım yapıldı, bir çok tepki. Facebook ve Twitter'da görseller, videolar, yazılar paylaşıldı ve biraz incelediğimde Reyhanlı katliamından sonra internetin başında 1 saat vakit geçirmiş olsak bile konu hakkında yeterli bilgiye sahip olabiliriz, en azından haberdar olabiliriz. Çok zor değil. Biraz olsun yanan o canların, bir sürü masum insanın yerine kendimizi koymamız çok zor değil. Ne ara bu kadar duyarsız, olduk bu kadar boşvermiş olduk bilmiyorum.

Burak Yıldırım'ın öldürülmesinden sonra bir kaç kendini bilmezin ''iyi oldu'' yorumlarıyla karşılaştığımda sarsıldım. O yorumlar zaten çok tepki aldı. Öldürüldüğü haberlerinden  bir kaç saat sonra sosyal medyada ''Bıçaklanma videosu için tıklayın'' tweetleri atılmaya başladı.. Bir acıdan kazanç sağlamaya çalışmak için bütün merhamet duygularından yoksun olmak gerek. Demek ki öyleler, demek ki her şey virüs bulaştırmaya çalışmak, eğlenmek, para kazanmak, sahip olduğu siteye yüzlerce tık almaya çalışmak.

Haber sitemizin analizlerinde hangi haberin hangi şehirlerden okunduğunu görebiliyor hatta Google aramalarına ne yazarak bize ulaştıklarını da, görüyoruz. O gece diğer editör arkadaşlarla bunu konuştuk, çünkü aramaların çoğunda
''BURAK YILDIRIM BIÇAKLANMA ANINI İZLE''
''BURAK YILDIRIM'I NASIL BIÇAKLADILAR VİDEO İZLE'' vardı..
Bıçaklanma anını izlemek, neden bu kadar önemli diye düşündük. Bir kaç haber yaptık konuyla ilgili, ailesinin ikinciye evlat acısı yaşadığını örneğin. Burak Yıldırım'a veda, ve kız arkadaşının ona vedasını, çok okunmadı bu haberler. Arama listelerinde hâlâ bıçaklanma videosu var, evet görüntüler ortaya çıktı biz de haberini yaptık, doya doya izlensin..! Hikâyesi karanlıkta kalsın..! Bize ne denilsin..!
Reyhanlı gibi kapkaranlık kalsın..! Orada yanan canlar gibi sansürlensin, yasaklansın, acı bile çekmeye izin verilmesin, hikayeleri hiçe sayılsın. Nasılsa biz iyiyiz, nasılsa hayattayız ve birazdan akşam yemeği yiyeceğiz..!