VATANDAŞ HER YERDE EYLEME BAŞLADI

VATANDAŞ HER YERDE EYLEME BAŞLADI

Eylemcilerin çağrısına uyan bazı vatandaşlar da turnikeden atlayarak eyleme destek verdi. O sırada, turnikeden...

MECİDİYEKÖY'de "İnsanca ulaşım istiyoruz" diyerek eylem yapan bir grup, akbil basmadan turnikelerden atlayarak metrobüslere bindi. Eylemcilerin çağrısına uyan bazı vatandaşlar da turnikeden atlayarak eyleme destek verdi. O sırada, turnikeden atlayan bir kişinin bir kadının üzerine düşmesi kameraya yansıdı.

ARTIK HER YERDE EYLEM VAR

Vatandaşlar her zeminde eylemlerini çeşitlendirmeye başladı. 2 Gün önce bekledikleri otobüs gelmeyince "Kendilerine uçak saray bize otobüs bile yok" diye isyan eden vatandaşlar, Tem'i saatlerce trafiğe kaptmışlardı. 3 gün öcede yüzlerce kamyon TEM'i kapatarak İstanbul Büyükşehir belediyesini protesto etmişler zor ikna edilmişlerdi. Son eylem ise Metrobüs Durağında yapıldı.

3O KADAR KİŞİ TURNİKELERDEN ATLADI VATANDAŞLARDA ONLARA KATILDI

Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'nda saat 19.30 sıralarında toplanan Halkevleri üyesi yaklaşık 30 kişi, “İnsanca ulaşım istiyoruz diyerek protesto eylemi yaptı. Ellerinde 28 Aralık Pazar günü Kadıköy'de gerçekleştirecekleri mitingle ilgili pankart ve dövizler bulunan eylemciler, bir süre slogan attı. Gruptan iki kişi de metrobüsten gelen kişilere mitinge çağrı bildirileri dağıttı.


Ardından yapılan basın açıklamasında, hükümetin kent politikalarının İstanbul'u yaşanmaz hale getirdiği savunularak, “İstanbul halkının ortak değerleri olan meydanları, parkları, okulları sermayeye peşkeş çekerken, diğer yandan 'Çılgın' projelerdeki rezidans inşaatlarında açlık sınırının altında ücretlerle çalıştırılan işçiler, iş güvenliğinden yoksun bırakılıp ölüme mahkum ediliyor. Metrobüs İstanbul'un fiziksel koşullarına uymayan, ulaşım sorununu kısa vadede çözmek için geçici olarak bulunan metottur denildi.


Açıklamanın ardından, gruptaki kişiler “Akbil basma, turnikeden atla sloganları atarak turnikeden atlayıp metrobüs durağına girdi. . Grubun çağrısına uyan bazı vatandaşlar da turnikeden atlayarak eyleme destek verdi. Turnikeden atlayan bir kişinin ise dengesini kaybederek bir kadının üzerine düştüğü görüldü. Bu kişi, eylemciler tarafından ayağa kaldırıldı.

10 DAKİKA AKBİL BASMADAN GEÇTİLER

Vatandaşlar 10 dakika boyunca akbil basmadan turnikeleri geçerken, eylemciler de olaysız şekilde dağıldı. Bazı vatandaşların ise eylemcilerin çağrısına uymayarak turnikelerde akbil bastığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı