Vatandaş Böyle Ekmek Parası Kazanıyor, Devlet Nasıl Harcıyor ?

Vatandaş Böyle Ekmek Parası Kazanıyor, Devlet Nasıl Harcıyor ?

ZONGULDAK'ta, Valilik kararıyla boşaltılarak yıkılan hasarlı binanın enkazına ihtiyaç sahipleri akın etti. Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi, ellerindeki balyozlarla enkazdaki demirleri toplamaya çalıştılar.

ENKAZDA BALYOZLU EKMEK MÜCADELESİ
 
Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK


ZONGULDAK'ta, Valilik kararıyla boşaltılarak yıkılan hasarlı binanın enkazına ihtiyaç sahipleri akın etti. Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi, ellerindeki balyozlarla enkazdaki demirleri toplamaya çalıştılar.

VATANDAŞ EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARIYOR
Zonguldak Valiliği, Bahçelievler Mahallesi'nde 1972'de yaptırılan, duvar ve kolonlarında çatlaklar oluşan 4 katlı Gül Apartmanı'nın boşaltılarak yıkılmasına karar verdi. İhaleyi alan firma, binanın yıkım çalışmasına başladı. Bir haftadır süren çalışmayla dün bina tamamen yıkıldı. İş makinesinin çalışmaya devam ettiği enkaz, ihtiyaç sahibi ailelerin akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yıkılan binanın etrafında toplanan  onlarca kişi, ellerindeki balyozlarla enkazdaki demirleri toplamaya çalıştı. Kadınlar da erkekler gibi kaldırdıkları balyozları parçalanan kolonlara indirerek demirleri ayırmaya çalıştı. Çocuklar ise demirleri bir kenara toplamalarında anne ve babalarına yardım etti.

YIKILAN BİNALARI TAKİP EDİP EKMEK PARASI DEMİR TOPLUYORLAR
Enkazda çalışanlardan 1 çocuk annesi 35 yaşındaki Serpil Koçaklı, başka gelirleri olmadığı için eşi ve çocuğuyla demir topladığını söyledi. Kentte yıkılan binaları takip ettiklerini anlatan Koçaklı, "Başka bir gelirimiz yok. Topladığımız demirlerin tonunu 450 liradan satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
 
DEVLET İSE PARALARI NEREYE HARCIYOR ?

Vatandaş ekmeğini taştan çıkarmak için yağmurda çamurda çoluk çocuk inşaatlardan demir toplarken devlet milyarları nereye harcıyor?
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde, sadece eski meclis başkanlarına tahsis edilen makam araçlarının aylık giderlerinin 115 bin TL olduğunu
ibretle yayınlamıştık.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ


UMUT ORAN'IN SORU ÖNERGESİNE VERİLEN YANIT İNANILMAZ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

CHP Milletvekili Umut Oran Mecliste bir soru önergesi vermiş ve eski meclis başkanlarının makam araçlarının giderlerini sormuştu.

Meclis Başkanı Mehmet Sağlam’ın verdiği bilgiye göre,16. Dönem TBMM Başkanı Cahit Karakaş’a tahsis edilen aracın yakıt ve bakım masrafının toplamı 18 bin 412,74 TL, 17. Dönem TBMM Başkanı Necmettin Karaduman’a tahsis edilen aracın masrafı 815, 89 TL, 18-21. Dönem TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut’a tahsis edilen aracın masrafı 12 bin 251,45 TL, 19. Dönem TBMM Başkanı İsmet Sezgin’e tahsis edilen aracın masrafı 14 bin 399,47 TL, 20. Dönem TBMM Başkanı Hikmet Çetin’e tahsis edilen aracın masrafı 25 bin 533,77 TL, 20. Dönem TBMM Başkanı Mustafa Kalemli’ye tahsis edilen aracın masrafı 15 bin 611,76 TL, 21. Dönem TBMM Başkanı Ömer İzgi’ye tahsis edilen aracın masrafı 23 bin 601,60 TL, 23. Dönem TBMM Başkanı Köksal Toptan’a tahsis edilen aracın masrafı 56 bin 966,96 TL, 23. Dönem TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e tahsis edilen aracın masrafı 27 bin 784,31 TL olarak açıklanmış ve meclis kayıtlarında yayınlanmıştı.

DAHA KAÇ BALLI ESKİ DEVLET GÖREVLİSİNE TAHSİS EDİLMİŞ ARAÇ VAR ?

Sağlam'ın açıkladığı aylık 115 Bin TL ye varan safahat araçları gideri sadece eski meclis başkanları için. Buna benzer devletin vatandaşın vergileri ile ödediği kaç eski devlet görevlisi ballı insan var ve bunlar için harcanan toplam gider ne kadar şimdilik bilinemiyor?