VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA

Kredi kartı borçları katlanarak büyüyor.

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı sahiplerinin borçlarının arttığını bildirdi.

Palandöken, kredi kartı kullananların bireysel kredi kartı borcunun 74.2 milyar liraya, takibe düşmüş brüt alacakların 32.9 milyar liraya ulaşmasının olumsuz etkilerinin esnafın veresiye defterinde görüldüğünü belirterek, "Vatandaşımız yılbaşından Haziran ayına kadar kredi kartı harcamalarına yüklendi. Takipteki kredilerin toplam tutarı 7 milyar 408 milyona çıkarken, 5 milyar 132 milyon lirasını vatandaşın takipteki kredi kart borcu oluşturdu. Halkımızın borcunun arttığını esnafın veresiye defterinin kabarmasından anlıyoruz" dedi.
 
Takipteki bireysel kredi kart borcunun 27 Aralık 2013 tarihinde 4 milyar 706 milyon lira düzeyinde olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şöyle konuştu:
 
"Vatandaşın ödeyemediği kredi kart borcu büyüyor. Yılbaşında 4 milyar 706 milyon düzeyinde olan takipteki kredi kartı borçları altı ay içinde 426 milyon lira yani yaklaşık yüzde 10 artışla 5 milyar 132 milyon liraya çıkmıştır. Esnafımızın da veresiye defterinde alacağı en az 10-12 milyar lira vardır." 
 
Gelirlerinin harcamalara yetmediğini, kredi kartına borçlanarak ekonomilerini yürütmeye çalışırken, kredi kart düzenlemelerinden sonra borçlarını çeviremeyenlerin moralinin bozulduğunu belirten TESK Başkanı Palandöken,şöyle devam etti:
 
"Vatandaş kredi kartı ile yaşıyor. Borçlarla ilgili yapılandırma ilgili torba yasada düzeltilirse piyasaya nakit para girer ve ekonomi canlanır, piyasalara hareket gelir. Şuan milyonlarca insan kredi kartı borcu ile boğuşuyor. Yapılması gereken ekonominin daha da gelişerek gelir artışının vatandaşa yansıması sağlamaktır. Bunun için acilen ekonomik reformlar ele alınmalı. Meclis’te bekleyen borç yapılandırılması zaman kaybedilmeden hayata geçirilmeli." 

Kaynak:Haber Kaynağı