Varlık Fonu yönetiminde depremin nedeni Yiğit Bulut mu?

Varlık Fonu yönetiminde depremin nedeni Yiğit Bulut mu?

Yaklaşık 1.5 yıl önce kurulan ve ekonomi çevrelerinde büyük tartışma yaratan Varlık Fonu Yönetim kurulu başkanı Mehmet Bostan ani bir karar ile görevinden alındı.

Türkiye'nin başta THY ve Ziraat, Halk bankası gibi dev kuruluşları tek bir kasa içerisinde bir araya getirerek tüm varlıklarını tek elden yçnetme amacı ile kurulan ve büyük tartışmalara neden olan Varlık Fonu'nun başına getirilen Mehmet Bostan bilinmeyen bir nedenle aniden görevden alındı. Sputnik'in haberine göre görevde daha 2 yılını bile doldurmayan mehmet Bostan'ın yerine Borsa istanbul Başkanı vekaleten atandı. Ekonomi kulislerinde Türkiye'nin en büyük likit ve Gayrimenkul büyüklüğünü kontrol eden TVF'nin yönetim kurulunda bulunan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un bu kurumun başına getirilebileceği konuşuluyor.

HABER REUTERS KAYNAKLI

Dünya gazetesinin Reuters'tan aktardığına göre üst düzey bir yetkili, Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Mehmet Bostan'ın dün itibarıyla görevinden alındığı ve yerine bir süreliğine Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ'ın vekaleten getirildiğini söyledi.

NEDENİ BİLİNMİYOR

Bostan'ın neden görevden alındığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Karadağ halen TVF yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
Yetkili, "Bostan'ın görevden alınmasına dair karar dün alındı ve TVF Başkanlığı'na bir süreliğine Karadağ vekalet edecek. Alınan karar resmi olarak bugün açıklanabilir" ifadesini kullandı.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞINDAN GELMİŞTİ

Bostan, 26 Şubat 2016 getirildiği Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevinden 3 Kasım 2016'da Türkiye Varlık Fonu başkanlığına getirilmişti.

YİĞİT BULUT VARLIK FONU YÖNETİMİNDE

Öte yandan bir süredir çok yönlü rahatsızlıklar açıklaması yapan Erdoğan'ın danışmanlarından Yiğit Bulut'da Varlık Fonu Yönetiminde görev alıyor. TVF'nin fiilen faaliyete geçmesi için beklenen ve taslağı Başbakanlık'a sunulan Strateji Belgesi de halen yayımlanamadı.

İlgili Haberler