VAN'DA ÇATIŞMA 1 POLİS MEMURU ŞEHİT

VAN'DA ÇATIŞMA 1 POLİS MEMURU ŞEHİT

Van`da çatışma: 1 polis şehit, 12 terörist öldürüldü

Van`da çıkan çatışmada 1 polis şehit olurken, 12 terörist öldürüldü.

Van’da PKK’lıların yuvalandıkları bir eve operasyon düzenlendi. Bir polis memurunun şehit olduğu operasyonda 12 terörist ölü ele geçirildi.

Güvenlik güçleri Van-Edremit karayolu üzerindeki Kocaeli Parkı karşısındaki eve dün gece bir grup PKK’lı teröristin girdiğini belirledi. Bunun üzerine operasyon başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda evdeki PKK’lılarla çatışma çıktı.

BİR POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

Çıkan çatışmada Özel Harekat Polisi Önder Ertaş (41) şehit düşerken, 12 terörist te öldürüldü. Çatışmada yaralanan 2 polis memuru hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

“POLİSİN TAKİBİNDEYDİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali İbrahim Taşyapan, saat 05.30′da örgüt mensuplarının kaldığı eve operasyon düzenlendiğini bildirdi. Edremit ilçesindeki evde bulunan teröristlerin silahlı karşılık vermesi üzerine 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Taşyapan, “Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi. Şehidimize Allah’tan rahmet dilerim. Polisimizin takibinde olan bir gruptu ve alınan ihbarlar neticesinde operasyon gerçekleştirildi. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da bizlere gerekli ihbarlar geliyor. Van halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Vatandaşlardan gelen ihbarlar vardı ama polisimizin de takibindeydi. Operasyonda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı