Van'da büyük vurgun; Tam 1.8 Milyon

Van'da büyük vurgun; Tam 1.8 Milyon

Van'da kendilerine kamu görevlisi süsü verip çok sayıda vatandaşı ve esnafı Milyonlarca lira dolandıran ekip yakalandı

Van’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları 1.8 milyon TL dolandıran ve bir esnafı da 500 bin TL zarara uğratan 5 kişi, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

KAMU GÖREVLİSİYİZ DEYİP

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtmak suretiyle vatandaşları dolandıran şahıslar olduğu yönünde gelen şikayetler üzerine kapsamlı bir çalışma başlattı. 

Polis ekiplerinin yaklaşık 3,5 ay süren çalışmaları sonucu zanlıların şu ana kadar tespit edilen mağdurlardan 1 milyon 814 bin TL dolandırdıkları, ayrıca medikal sektöründe faaliyet gösteren bir kişiyi de 500 bin TL zarara uğrattıkları tespit edildi. 

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Van merkezli Ankara ve Tokat’ta eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda Van’da 4, Ankara’da 1 ve Tokat’ta 1 kişi olmak üzere toplam 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikamet, iş yeri ve üst aramalarında 3 adet tapu, 1 adet av tüfeği, değişik çaplarda çok sayıda fişek, 19 adet CD, 4 adet video kaset, taşınması yasak kesici aletler ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi. 

1 KİŞİ SERBEST 4 KİŞİ CEZAEVİNDE

20 Ocak sabahı adliyeye çıkarılan şüphelilerden İ.S. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, V.T., H.T., Y.S., A.K. ve F.C.K. isimli şahıslar ise adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler