Vali'nin Eylemciyle Kavgası!

Vali'nin Eylemciyle Kavgası!

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gezi Parkı eylemlerinin yapıldığı Atatürk Parkı’nda çevik kuvvet polislerine tavuklu pilav dağıttı. Etkinliği izleyen bir kadın, “Vali pilav dağıtıyor dediler doğru mu?’ dedi. Bunun üzerine Vali Coş da “Pilav dağıtmak için s

Vali Hüseyin Avni Coş'dan CHP'li meclis üyesinin sorusu üzerine sinirlendi, "Sana mı Soracağım?"

Adana'da, Taksim Gezi Parkı ile başlayan olayların ardından göstericilerin mekanı olan Atatürk Parkı'ndaki pilav günü Vali Hüseyin Avni Coş'la CHP'li belediye meclis üyesi Feray Özyazgan'ı karşı karşıya getirdi. 

CHP'li Özyazgan, "Atatürk Parkı'nda 'Direnadana'yı yapıyorduk. Pilav dağıtımı niye yapılıyor" diye sorunca Vali Coş, "Parkta pilav dağıtmak için senden mi izin alacağım?" dedi. 

Adana Valiliği, akşamları Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiği Atatürk Parkı'nda, polislere tavuklu pilav dağıtılacağı duyurusunu yaptı. Parka, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte gelen Vali Hüseyin Avni Coş, bekleyen polislerle selamlaşıp, eylemlerde sağduyulu davrandıklarını belirterek teşekkür etti. Bu arada Vali Coş'un yanına yaklaşan ve adını açıklamayan bir kadın, "Vali pilav dağıtıyor dediler doğru mu?" diye sordu. 

Vali Coş Özyazgan'a dönerek, "Bunu size kim söylediyse ona sorun" dedi. Özyazgan, "Biraz tuhaf geldi, eylem yapılan yerde. Burada Gezi Parkı eylemleri yapılıyor" dedi. Bunun üzerine Vali Coş, "Burası park, hanımefendi. Pilav dağıtmak için senden izin mi alacağım? Sen kimsin, haddini bil, terbiyeli davran" dedi. 

Adını açıklamayan Chp'li Feraye Özyazgan Vali Coş'un yanından uzaklaşırken, bu kez başka bir kadın "Türkiye iyiye gitmiyor" dedi. Bunun üzerine Vali Coş da kadına dönerek, "İyiye gidip gitmediğini görmek istiyorsanız. Suriyeli misafirlerimizin kaldığı kampa gidin. O zaman görürsünüz, iyiye gidip gitmediğini" karşılığını verdi.