VALİLİK'TEN PKK AÇIKLAMASI

VALİLİK'TEN PKK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, bölgede 8 gündür süren olaylarla ilgili açıklama yayınladı.

Diyarbakır Valiliği, 8 gündür PKK tarafından kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu ve bu bölgede devam eden olaylarla ilgili açıklama yaptı. Valilik, 6 ilçe ve 240 kilometrelik yolda eylemlerin yapıldığını belirterek, örgütün 14 askeri yaraladığını, 19 vatandaşı canlı kalkan olarak kullandığını bildirdi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 24 Mayıs - 01 Haziran 2014 tarihileri arasında, başta Hani ve Lice ilçeleri olmak üzere 6 ilçede Diyarbakır - Bingöl karayolu (100 km.) ve Dicle ilçesi - Muş yol güzergâhında (140 km.) karayolu ve bağlantı yolları üzerinde PKK mensubu ve ona müzahir unsurlarca irtibatlı olarak yol kesme, adam kaçırma ve güvenlik güçlerine karşı taşlı, molotof bombalı, havai fişekli, kesici ve delici malzeme ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı maddeler kullanmak suretiyle saldırı türü yasadışı eylemler yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bahse konu eylemlerde, eylemciler tarafından vatandaşların anayasal hakkı olan güvenli seyahat hakkı engellenmeye çalışılmış, ilde huzur ve güven ortamını zedeleyecek 54 olaya İl Jandarma Komutanlığınca zamanında ve duyarlılıkla müdahale edilerek vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenmeye çalışılmıştır. Toplumsal olay görünümlü 4 ayrı olayda ise sivil bir vatandaşın aracı ile güvenlik güçlerine karşı ateşli silah kullanmak suretiyle saldırılar gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Açıklamada, jandarmanın müdahalesi sırasında 19 vatandaşın PKK’ya müzahir gruplar tarafından alıkonarak canlı kalkan haline getirilmeye çalışıldığı ancak güvenlik güçlerinin müdahalesi ile vatandaşların zarar görmeden kurtarıldığı kaydedildi. Açıklamada, “Müdahale esnasında, 1’i ateşli silahla olmak üzere 13 güvenlik görevlisi yaralanmıştır." bilgisi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“31 Mayıs 2014 günü Lice-Hedik Mahallesinde, saat 17.15 sıralarında yaklaşık (50-60) kişilik grup tarafından bir inşaat şirketine ait iş makineleri ile Diyarbakır-Bingöl karayolu kapatılmaya çalışılmıştır. Toplumsal olay görünümü verilen bu eyleme, güvenlik kuvvetleri toplumsal olaylara müdahale kıyafetli olarak görevlendirilmiştir. Ancak anılan grubun içerisine gizlenmiş BTÖ mensubu silahlı ve yüzleri kapatılmış (25-30) kişilik bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmış ve ilk ateşte (1) güvenlik görevlisi göğüs bölgesinden yaralanmış olup tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Bu olayda olduğu gibi silahlı teröristler, büyük çoğunluğu baskıyla eyleme getirilmiş masum vatandaşların arasına saklanıp, robokop kıyafetli personele ateş ederek, güvenlik kuvvetleri mensuplarını tahrik etmeye ve masum insanlara karşı ateşli silah kullanmak zorunda bırakmaya çalışmaktadır. Güvenlik kuvvetlerimiz ise masum insanlara zarar gelmemesi için azami gayret göstermektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı