VALİDEN CEBİNDEN VASİYET ÇIKAN" ŞEHİT POLİS "AÇIKLAMASI

VALİDEN CEBİNDEN VASİYET ÇIKAN" ŞEHİT POLİS "AÇIKLAMASI

Mardin Dargeçit'te şehit olan polislerden birinin üzerinden çıktığı iddia edilen ve "Cumhurbaşkanı, başbakan ve yetkililer cenazeme gelmesin" yazdığı ileri sürülen "şehit vasiyeti" konusunda süren tartışmalara Mardin Valisi'de katıldı.

MARDİN Valiliği, dün Dargeçit İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 4 polis arasında bulunan Akif Hatunoğlu'nun üzerinden vasiyet çıktığı haberleriyle ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir belgenin bulunmadığını belirtti.

"CENAZEME GELMEYİN"

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Dargeçit İlçesi'nden dün bir okul inşaatında meydana gelen yangın ihbarı üzerine, Dargeçit İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, polis memurları Akif Hatunoğlu, Mehmet Hüseyin Balta ve Ahmet Akalın'ın shortland tipi zırhlı araç ile olay yerine seyir halinde iken, Bahçebaşı Mahallesi Barış Anıtı civarına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu haince şehit edilldikleri belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

MEKTUP YAYINLANDI

"Şehitlerimizin aileleri, meslektaşları, Mardin halkı ve milletimiz bu elim olaydan ötürü derin acıya gark olmuşken bir şehidimize ait olduğu iddia edilen 'mektup' veya 'vasiyet' adı altında bir metnin sosyal medya, bazı yazılı ve görsel medyada yer aldığı görülmüştür.

POLİSİN HALK NAZARINDA İMAJI

4-072.jpg

Bu gelişmeler üzerine Valilik olarak öncelikle şehitlerimiz ve ailelerine verdiğimiz önem ve değer, ayrıca polis teşkilatımızın halk nazarındaki olumlu imajını korumak amacıyla konu hakkında kapsamlı bir araştırma başlatılmıştır. İlk inceleme sonucunda olay yeri inceleme raporunda, toplanan eşyalar arasında böyle bir belgenin olmadığı görülmüştür. Araştırma sonucunda ortaya çıkan bulgular ile ilgili kamuoyu bilahare bilgilendirilecektir. Ayrıca şehitlerimizin ailelerine henüz şehadet haberleri bile verilemeden isimlerinin bazı medya organlarında yayınlanması da bizleri derinden üzmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

Kaynak:Haber Kaynağı