Vali'den 1 Mayıs açıklaması

Vali'den 1 Mayıs açıklaması

Polis teşkilatının kuruluşunun 168'inci yıldönümü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde düzenlenen polis sergisinin açılışını yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın mensuplarının 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin sorularını da yanıtladı. 

1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılıp yapılmayacağına ilişkin, alandaki olumsuzlukları değerlendirme aşamasında olduklarını söyleyen Mutlu, "Biz bu konu ile ilgili her zaman en iyisini yapmaya özen gösteriyoruz. Bu konuda yardımlaşma ve ortaklaşma arzumuz her zaman ortada. Ama her zaman ifade ediyorum, güvenlik bizim için ön plandadır. Mevcut şartları ve bugüne kadarki hazırlıkları görüyoruz. Bugün siz Taksim'desiniz ve belki de meydanın son halini çekeceksiniz" dedi. 

'DAHA VAKTİMİZ VAR'

Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'ndaki çalışmanın devam ettiğine işaret ederek, "Bu çalışmanın 1 Mayıs itibarıyla geleceği ortamı da güvenlik olarak değerlendireceğiz. Biz elbette ki, başta emekçilerimiz olmak üzere kendilerini ifade etme hürriyetini fevkalade önemsiyoruz. Bunu bugüne kadarki duruşumuzla ve yardımlaşmamızla ifade ettik. Şu anda sürdürülmekte olan çalışmaları da yakinen biliyorsunuz. Özellikle sizin burada iyi çekimler yapmanızı arzu ederim. Bütün bilgileri değerlendirmeye devam edeceğiz. Henüz daha vaktimiz var. Müracaatları aldıktan sonra değerlendirme sürecimizi sürdüreceğiz. Şu anda herhangi bir şey söylemiyorum. Bu konu ile ilgili alandaki mevcut çalışmaların getireceği olumsuzlukları çok iyi değerlendirme aşamasında olduğumuzu bu noktada tekrar belirtmek istiyorum" diye konuştu.