VALİDEBAĞ'DA POLİS MÜDAHALESİ

VALİDEBAĞ'DA POLİS MÜDAHALESİ

Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan caminin şantiyesi önünde eylemcilere polis müdahale etti. Jeneratör taşıyan bir kamyonun geçişine izin vermeyen eylemcilerle polis arasında arbede çıktı. Polis eylemcileri gaz kullanarak uzaklaştırdı....

Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan caminin şantiyesi önünde eylemcilere polis müdahale etti. Jeneratör taşıyan bir kamyonun geçişine izin vermeyen eylemcilerle polis arasında arbede çıktı. Polis eylemcileri gaz kullanarak uzaklaştırdı.

GÜNLERDİR NÖBET SÜRÜYORDU

Üsküdar’daki Validebağ Korusu yanındaki arazi üzerine inşaat yapılmasına tepki gösteren çevreciler, soğuk hava ve yağmura rağmen korudaki bekleyişini gece de sürdürdü. Parkta nöbet tutan vatandaşlarla zabıta ve polis ekipleri arasında zaman zaman tartışma çıkıyor.

Vatandaşlar, alana kurdukları naylon çadırlar altında, yanlarında getirdikleri battaniye ve yorganlar yardımıyla soğuktan korunmaya çalıştı. Soğuk havadan etkilenen bazı kişiler teneke kutuda ateş yakarak ısınmaya çalıştı; bazıları da çay ve kahve içerek bekleyişini sürdürdü. Gecenin ilerleyen saatlerinde uykusuzluğa dayanamayan vatandaşların, naylon çadırlar altına uyuduğu görüldü. Polis ekiplerinin de inşaat alanındaki bekleyişi sürüyor.

İPEK TENOLCAY'IN KAPAK AÇIKLAMASI

Mahalle sakinleri olarak inşaata tepki gösterdiklerini belirten sinema ve dizi oyuncusu İpek Tenolcay, “Buna eylem demeyelim artık. Biz eylem falan yapmıyoruz. Aşağı yukarı 25 senedir buradayım. Burada yürüyüş ve sporumu yaptım. Kızımla piknik yaptım. Okulu var kızımın. Onun okulunun piknik yaptığı bir alanın bozulmaması ve muhafazası için bir mücadele veriyoruz. Buna eylem demek istemiyorum; çünkü çoğunluğun kullanma hakkının elinden alınmamasını istediğimiz bir bölge var. Bu konuda mahalleli olarak bir tepki gösteriyoruz diyelim. İyi şeyler olmasını bekliyoruz. Bugün sonuçlanmasını beklediğimiz bir dava vardı. O davadan bir haber çıkmadı. Sanıyorum yarın haber çıkacak. Biz de ona göre hareket edeceğiz” dedi.

İŞTE POLİS MÜDAHALESİ GÖRÜNTÜLERİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı