VALİDEBAĞ'DA ÖĞLEN-AKŞAM POLİS MÜDAHALESİ

VALİDEBAĞ'DA ÖĞLEN-AKŞAM POLİS MÜDAHALESİ

Üsküdar Validebağ'da polisten eylemcilere müdahale.

İnşaat alanına beton mikserlerin girmesiyle gün boyu gergin saatler yaşayan Validebağ'da, polis akşam saatlerinde eylemcilere yine müdahale etti. Polis, grubu dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı. Çok sayıda gösterici gazdan etkilendi.

Grup saat 20.45 sıralarında basın açıklaması yaptı. Ardından, gruptan bazı kişiler, inşaat alanı önündeki polis bariyerlerini aşmak isteyince, müdahale başladı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahe etti. Çevik Kuvvet polisleri de ara sokaklara kaçanları takip etti. Ara sokaklarda çöp konteynerleriyle kendilerine barikat yapmak isteyen göstericilere polis uzun süre müdahale etti.

Gruptan bazı kişiler polise ellerine geçeni fırlatırken, bazıları da havai fişek attı.

Olaylar sırasında çok sayıda kişi gazdan etkilendi.

ÖĞLE SAATLERİNDE DE MÜDAHALE

Validebağ Korusu'nun bitişiğinde bulunan inşaat alanına giren beton mikserlerine tepki gösteren grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis bariyerlerini aşıp inşaat alanına girmek isteyen kadınlara polis biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen bazı kadınlar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öğle saatlerinde Validebağ bitişiğinde bulunan inşaat alanına gelen beton mikserlerine vatandaşlar tepki gösterdi. Tiyatro sanatçısı Damla Özen, gazetecilerin arka sokakta bulunan bir binanın bahçesinden inşaatı görüntülemesini istedi. Fakat Özen'e polis ekipleri izin vermedi. Damla Özen ve polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Özen de, binanın farklı bir yerinden içeri girip gazetecilerin görüntü almasını sağladı.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Beton mikserleri inşaat alanından çıkarken, vatandaşlar polis bariyerlerini tekmeleyerek tepki gösterdi. Bu sırada, bir grup kadın, bariyerleri aşıp inşaat alanına girmek isteyince, Çevik Kuvvet polisleri kadınlara biber gazıyla müdahale etti.

Gazdan etkilenen bazı kadınlar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı