VALİ VE AİLESİ GELDİ HAVUZ 1 SAAT VATANDAŞA KAPALI

VALİ VE AİLESİ GELDİ HAVUZ 1 SAAT VATANDAŞA KAPALI

Sakarya Valisi bu uygulamayı gerçekleştirme cesaretini kimden almaktadır

Vatandaş “kavat” diye küfür eden, AKP'liler ve gazetecilerin telefonlarını dinletmek ve bir gazetecinin evini polise bastırmakla suçlanan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un, eşi ve çocukları girsin diye halka açık bir havuzu kapattırdığı ileri sürüldü.

Çarpıcı olayı CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka gündeme getirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Nazlıaka, Coş’un eşi ve çocuklarının 14 Ağustos tarihinde Sakarya Kent Park Yüzme Havuzuna geldiklerinde, havuzun 13.00 ile 14.00 saatleri arasında valinin ailesinin kullanımı nedeniyle vatandaşlara kapatıldığı yönünde haberlerin basında yer aldığını belirterek, şu sorulara yanıt istedi:

- Sakarya Valisi bu uygulamayı gerçekleştirme cesaretini kimden almaktadır?

- Sakarya Valisinin demokrasinin evrensel kuralları ve kanunları yok sayan keyfi uygulaması için adli ve idari soruşturma açılacak mıdır?

- Kamu görevlilerinin bu pervasızlığı, üst düzey bürokratların AKP iktidarları döneminde adeta iktidar partisinin bir üyesi veya görevlisi haline dönüştürülmesinden mi kaynaklanmaktadır?

- Vatandaşın kamu hizmetlerinden eşit olarak yararlanma hakkını gasp eden Sayın valiyi görevden alacak mısınız?

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre; Coş, önerge üzerine havuzun kapatılmasının söz konusu olmadığını savunurken, “3.5 yaşındaki çocuğumuz havuzu istedi. Eşim ve bir arkadaşıyla birlikte havuzdan istifade etti. Bu iddia akıldışı” dedi.

Coş, inceleme yapılması için talimat verdiğini, bu iddiayı ortaya atanları da bulmak istediğini belirtirken, Nazlıaka’ya da “Bana niye sormadı” diye tepki  gösterdi.

Coş, Adana Valiliği öncesi bayram törenlerinde vatandaşlara “Gavat” dediği ve AKP’lerin de aralarında olduğu çok sayıda ismin telefonlarını dinlettirdiği iddialarıyla gündeme gelmişti. Aydın Valiliği sırasında CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile tartışmıştı. Coş, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olarak biliniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı