VALİ MUTLU'DAN VİCDANLARI SIZLATAN TWEET

VALİ MUTLU'DAN VİCDANLARI SIZLATAN TWEET

İşte dalga geçer gibi paylaştığı tweet…

Gezi olayları sırasında attığı kuşlu-böcekli-bulutlu tweetlerle çok tepki çeken, bir süre sonra alay konusu olmaya başlayarak sosyal medyada hakkında espiriler geliştirilen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, asansör faciasından sonra attığı ‘ölüm’li tweetiyle de çok tepki alacağa benziyor.

İşte Mutlu’nun tweeti:

m-001.jpg

AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya gazeteciler sosyal paylaşım sitesi twitter hesabında yazdığı,"Ölüm, yuvaya dönüş gibi. Yerin göğün ve ruhun derinliklerine cesurca bakabilen ve sevgiyle yaşayabilene neden korku versin. Seviyorum seni ölüm" mesajını sordu.

İstanbul'da Extreme Sailing Series (ESS) 2014 İstanbul Etabı'nın açılış programı sonrası sorulara cevap veren Vali Mutlu,

"İnsanlar genelde doğumda seviniyorlar. Büyük bir sevinç yaşıyorlar. Gelen bir bebek bütün ailede büyük bir sevince vesile oluyor. Ama hayatın en önemli gerçeklerinden birisi olan ölümde de büyük bir üzüntü oluyor. Elbette ki üzüntü olacak, ayrılık üzüntüyü ğetirir. Ama derin üzüntü içinde yaşayan insanlar var. İnsanlar ölüm gerçeğinden de biraz korkuyorlar. Halbuki onun yeni bir hayat, ebedi bir hayat olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Alında gerçek hayata geçişin önemini kavrayıp ona göre yaşamak çok değerli diye düşünüyorum. Aslında hiçzbir zaman korkulmaması gereken şeyin ölüm olduğunu özellikle vurgulamak istedim. Dolayısıyla hayatınızı yaşarken ölüm korkusu içinde değil ölümü severek, bekleyerek yaşama içinde olmanız gerekir diye düşünüyorum. Ölüm korkulacak bir şey değil, ölüm bir düğün. Ama farkına varabilenler için. Şayet siz bir düğüne hazırlık yapıyorsanız, yeniden bir hayata mutlu bir şekilde başlamayı düşünüyorsanız ölüm hiç de korkulacak bir şey değildir. Buradan paylaşmak istediğimiz şey o korkuyu yaşamak durumunda olanlara hiç de korkulacak bir şey yok, aslında hayatınızı cesaretle severek mutlu bir şekilde yaşayın. Ama gerçeğin arkına vararak bilerek yaşayın. Ölümün bir son olmadığını, ebedi hayata, gerçek yaratıcıya gerçeğe dönüş olduğunu bilerek yaşayın. Dolayısıyla ölümünüzden korkmayın, sizi karşılayacak olan ölümden korkmayın. Sizi karşılayacak ölüme sevinçle gidebilecek bir hayat sürün. Demek istediğim budur. Bunun içinde çok daha fazla derin manalar var" dedi.

"BİR DEĞERLENDİRME BİR ANALİZ YAPTIK"

"Hayatınızı sadece bedeninizin hazları için, mutluluğu için geçiriyorsanız ölüm sizin için bir korkuya dönüşebilir" diyen Vali Mutlu, "Ama hayatı, mutluluğu yaşayacak şekilde ruhunuzun mutlu edecek şekilde, tatmin edecek güçlendirecek şekilde ruhunuzun farkına varacak şekilde yaşarsanız ölümün bir korku olmadığını ve onun da sevilecek bir şey olduğunu ifade etmek istedim. Dolayısıyla korkulacak hiçbir şey yok ölümle ilgili. Bir değerlendirme bir analiz yaptık" ifadesini kullandı.

Mutlu, "Ölümün kime ne zaman geleceğini kim bilir. Her an hazır olmak ve onu yüce rabbimizin bize hayat itibarıyla bir nimet olarak değerlendirmek azım. Neticede ölüm hak, Allah baki, insan fanidir. Bunu bilmek lazım. Her an herşeye hazır olmak lazım. Biz herşeye hazır olanlardanız. Elhamdülillah herkes zaten imanı dairesinde de ölüme hazırdır. Sağlığımızla ilgili şükür sıkıntımız yok, herşey çok iyi." diye konuştu.

"İstanbul'un en tepe bürokratısınız, görevleriniz var, eve gidip nasıl bir ruh ikliminde atıyorsunuz bu tweetleri?" şeklindeki soru üzerine Mutlu, "Ben okurum. Şiir okurum, kitap okurum. Roman okurum. Yatmadan okurum. İlgilendiğim özel mesailerim vardır. O haleti ruhiye içinde zaman zaman kendi ruhumu da paylaşırım. Takipçilerim şayet bunu takipten memnuniyet duyuyorlarsa beni takibe devam ederler. Dönüşlere de bakıyoruz elbette ki" diye konuştu

Kaynak:Haber Kaynağı