VALİ MUTLU'DAN TUHAF PATLAMA AÇIKLAMASI

VALİ MUTLU'DAN TUHAF PATLAMA AÇIKLAMASI

.

VALİ MUTLU PATLAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Cihangir Mahallesi Taksim Kazancı yokuşundaki bir binada meydana gelen patlamayla ilgili olarak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi." ifadelerini kullandı. İlk gelen bilgilerde tüm yetkililerin  "doğal gaz" bağlı patlama şeklinde yasptıkları açıklamanın üzerinden saatler geçtikten sonra Vali Mutlu'nun %99 "tüp gaz patlaması" şeklinde açıklama yapması tuhaf karşılandı. Sosyal medyada kullanıcılar, "Neden % 99" % 1 ihtimal ne peki" şeklinde mesajlar attılar. Bazı kullanıcılar ise, "İlk başta neden doğalgaz denildi" , "İlk başta patlamış tüp göremediler mi" şeklinde sorular sordular.


DOĞAL GA MI DEĞİL Mİ?


İstanbul Taksim’de doğalgaz nedeniyle meydana geldiği tahmin edilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. Yetkililer ikinci patlamaya karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.


İKİNCİ BİR PATLAMAYA KARŞI UYARILAR


Cihangir Mahallesi, Kazancı Yokuşu civarından saat 16: 15’te büyük bir patlama meydana geldi. Çevredeki binalar kullanılamaz hale geldi, otomobiller ters döndü. Anadolu yakasından bile duyulan, adeta kulakları sağır eden patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi gönderildi. 

BÜYÜK PANİK YAŞANDI



GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI
İstanbul Taksim’de doğalgaz nedeniyle meydana geldiği tahmin edilen patlamada ilk belirlemelere göre 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Yetkililer ikinci patlamaya karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Görgü tanığı olay anı için "İçeride çalışıyorduk. Birden bir patlama sesi geldi. Ne cam kaldı ne bir şey kaldı" dedi. 

Beyoğlu Cihangir Mahallesi Kazancı Yokuşu'nda saat 16.15’te doğalgaz nedeniyle meydana geldiği belirtilen ve 4 kişinin yaralandığı patlamada görünütülere takılan tüp dikkat çekti

Kaynak:Haber Kaynağı