VALİ MUTLU MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

VALİ MUTLU MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul'da yürütülen FETÖ soruşturmasında, gözaltına alınan, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunduğu, açığa alınan 7 vali 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam adliyeye sevk edildi. FETÖ üyesi oldukları iddia edilen şüphelilere, yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün mülkiye yapılanmasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, 7 vali 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam hakkında yakalama kararı verdi.  Şüphelilerin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Temmuz'da operasyon düzenledi. Merkez valisiyken açığa alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Şahin, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Yusuf Yavaşça, Abdulkadir Demir, İbrahim Özçimen ve Turhan Ayvaz’ın Vali Yardımcısı Haluk Nadir, 15 Temmuz darbe kalkışmasın hemen ardından açığa alınan eski Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal gözaltına alındı. Siirt valisiyken merkeze çekilen ardından açığa alınan Ahmet Aydın ise teslim oldu.

OHAL KURALLARINDAN HABERLERİ YOK

Emniyette sorgulanan şüphelilerin, gözaltı işlemleri 8 gün sürdü. “Olağanüstü Hal” kuralları kapsamında, 30 gün boyunca gözaltında tutulabilecek olan bazı valilerin, 21 Temmuz'da ilan edilen OHAL kurallarından haberleri olmadığı ortaya çıktı. Gözaltına alındıktan sonra işlemlerinin hemen halledilmesini ve adliyeye sevk edilmek istediklerini söyledikleri öne sürülen, valilerin, polisin bilgi vermesiyle  OHAL'den haberdar oldukları öğrenildi.

OTOBÜSÜ YUMRUKLADILAR
Şüpheliler, Emniyet'teki işlemlerin tamamlanmasının ardından, bugün adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik eşliğinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürülen valiler ve kaymakamlar tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltındakilere, hastane çıkışında vatandaşlar tepki gösterdi. Çevrede toplananların bazılarının, şüphelilerin bindiği polis araçlarını yumruklamaları dikkat çekti.

YOKSUL FONU YOLSUZLUĞU
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü nezarethanesinde tutulan 11 şüpheliyle ilgili suçlamaların içeriği de belli oldu. ne olduğu ortaya çıktı. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan mülkiyelilerin çoğunun, sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanan bazı devlet fonlarının paralel yapıya aktarılmasıyla ilgili suçlandıkları öğrenildi. O fonlar arasında, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Sosyal Destek Programı (SODES) fonunun da olduğu öğrenildi.  “Özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlarda erişimde sıkıntı yaşayan; çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve grupları kapsamayan SODES fonunun” doğrudan FETÖ'ye aktardığı iddia edildi.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya “Gezi olaylarında, FETÖ'cü polislerle işbirliği yaparak eylemin yönünü değiştirmek” iddialarıyla da suçlandığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı