Vali Mutlu "İzin Yok" Dedi, Ortalık Karıştı!

Vali Mutlu "İzin Yok" Dedi, Ortalık Karıştı!

TAKSİM’DE TOPLANMAYA İZİN YOK
 
Taksim Gezi Parkı’na yapılacak olan kışlanın da dahil olduğu Taksim Projesi’nin yargı kararı ile iptal edildiği gerçeğinin kamuoyundan ne gerekçe ile saklanıp, barışçıl protestolara neden ısrarla müdahale edildiği henüz açıklığa kavuşmamışken Vali Hüseyin Avni Mutlu’dan Taksim’de toplanmaya izin verilmeyeceğine dair yeni bir açıklama daha geldi.
 
Taksim Dayanışması kararın kamuoyuna yansımasının üzerine bir basın açıklaması yapmış ve ardından mücadeleyi sürdüren herkesi kazanımlarının takipçisi olmak üzere bugün 19’da Taksim’e çağırmıştı. Çağrı üzerine Taksim’de toplanmaya hazırlanan on binlere bugün Vali’den toplanmaya izin yok açıklaması geldi. Açıklamaya tepkiler ise büyüyor.
 
HUKUKSUZ MU?
 
Vali Mutlu’nun hukuksuz olduğunu iddia ederek toplanmaya izin vermeyeceğini söylemesinin ardından tepkiler de bu konuya yoğunlaştı.































































Yargı kararına rağmen parkı polis kuşatması altında tutan, halkın girişine izin vermeyen vali Mutlu’nun bu kararını neye dayandırdığı ise merak konusu olmuş durumda. Tepkilere bakılırsa; eylemler boyunca hukuksuz uygulamaları sürdüren, hukuksuz polis şiddetine göz yuman Mutlu’nun şimdi hukuktan söz etmesine ve aldığı kararı karşısında durduğu hukuka dayandırmak istemesine birçok kişi tarafından anlam verilemiyor.
 
VAZGEÇMEDİLER
 
Vali’nin açıklamasının ardından Taksim’de toplanmak üzere sözleşenler polis müdahalesi olacağını tahmin ettiklerini,  hukuksuz müdahalelere boyun eğmeyeceklerini dile getirerek kararlılıklarını vurguladılar. Taksim Dayanışması ise Vali’nin açıklamasına değinmedi fakat; “Günlerdir halka kapatılan parkımıza huzur ve neşe getirmek için 19.00'da Taksim'deyiz, parkımıza gidiyoruz.” diyerek açıklamanın kararlarını etkilemediğini ifade etmiş oldular.