Vali 'kayıp' iddialarına ne dedi?

Vali 'kayıp' iddialarına ne dedi?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediyesi'nin bir etkinliğine katıldı ve burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gezi olayları ile ilgili kayıp müracatı yok" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediyesi'nin "Nostalji Bahçeleri Projesi" kapsamında oluşturduğu 84 meyve ağacının bulunduğu yeri gezdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Milletvekili Feyzullah Kıyıklı ile birlikte bahçede kayısı toplayan Hüseyin Avni Mutlu etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Barosu'nun Gezi Parkı olaylarında kayıp kişilerin bulunduğu iddiası sorulması üzerine Hüseyin Avni Mutlu, "Bu olayla ilişkin ciddi spekülasyonlar var. Bununla ilgili bizim kayıplarımızda Gezi olayları ile ilgili müracaat yok. Ama İstanbul'da kaybolan insanlarımız var. Bu ayrı bir konu. Belki bugün yeni müracaatlar olabilir" dedi.

Vali Mutlu, olaylarla ilgili görevden alınan polis ve zabıtaların bulunduğunun sorulması üzerine de "İçişleri Bakanlığımız müfettişleri vasıtasıyla incelemeler var. Bizim şehrimizde 1 polisimi açığa alınmıştır. Belediye zabıtalarından görevlilerin açığa alınması uygulaması oldu, incelemeler sürüyor. Bu sureçte yeni gelişmeler olabilir. Tahkikatlar devam ediyor" şeklinde konuştu. Vali Mutlu, Yeniköy Parkı'nda dün yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili incelemenin sürdüğü ve açıklamayı daha sonra yapacağını kaydetti.