VALİ İLÇE SEÇİM KURULU NE GÖRÜŞTÜ

VALİ İLÇE SEÇİM KURULU NE GÖRÜŞTÜ

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun CHP'nin merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itirazı...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun CHP'nin merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itirazının ardından adliyeye giderek İlçe Seçim Kurulu'nda görevli hakimlerle görüştüğünü iddia etti.

Akdeniz Belediyesi'ni 316 oy farkı ile BDP'li Mehmet Fazıl Türk'e kaptıran CHP'nin Akdeniz Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları, yerel seçimler sonrası yaptıkları itirazlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur, ilçe yöneticileri, partisinden seçilen belediye meclis üyeleri katıldı. Tamamoğulları, 30 Mart yerel seçimlerinin tüm Türkiye'de olduğu gibi Akdeniz İlçesi'nde de şaibeli ve çok tartışılacak bir şekildi yaşandığını söyledi. Adaylığı süresince, ideallerinin yaşama geçmesi hedefinden hareket eden bir Akdenizli olarak vicdanen rahat olduğunu belirten Tamamoğulları, "Sandıktan ne yazık ki irade çıkartılmamıştır. Ulusal ve uluslararası güçlerin gelecek planlamasında model kenti Akdeniz olmuş, sonuçlar buna göre planlanmış, ortaya konulan oyunun-senaryonun küçük aktörleri seçilmiştir. Akdeniz'de sandık sonuçları göstermiştir ki seçimi biz kazandık. Sonraki süreç tartışmalı, unutulmayacak uygulama ve kararları ile tarihe geçecektir. İlçe seçim, İl seçim ve YSK'ya yaptığımız itirazlar somut delillere dayalı hak arayışı olmuştur. Ancak karar vericiler, karara yönelirken siyasi davranmıştır" dedi.

Milletvekili Aytuğ Atıcı da CHP'nin itirazları sırasında Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun adliyeye gelerek Seçim Kurulu üyesi hakimlerle görüştüğünü ileri sürdü. Atıcı şu değerlendirmeyi yaptı:

"İtirazımızı yaptığımız ve taşlandığımız, adeta canımıza kast edildiği gün Mersin Valisi'nin gelip hakimlerle görüştüğünü öğrendik. Doğrudur, yanlıştır bilmiyorum. Ama bir çok noktadan teyit edildi ve çeşitli görüşmeler yapıldığı, bu görüşmelerde de Akdeniz'deki, Mersin'deki dengelerin korunması gerektiği bazı mesajların iletildiği bize söylendi. Bu görüşmeler daha sonra ise doğrulandı. Umarım böyle bir görüşme olmamıştır. Umarım, Sayın Vali seçim sürecine müdahil olmamıştır. Ama olduğunu kesin teyit ettirdik. Eğer böyle bir şey olmadıysa Sayın Vali çıkıp bunu yalanlar. Ama eğer olduysa bu gerçekten çok düşündürücüdür, vahimdir. Eğer devlet aracılığıyla hükümet, seçimlere müdahil olduysa ve barış sürecini bahane ederek üst düzeyde çeşitli anlaşmalar yapıldı ise, bu Türkiye'deki demokrasi açısından, kardeşlik iklimi açısından ve barış süreci açısından son derece tehlikeli bir durumdur. Ben bu seçimde istediğimiz sonuçları aldığımızı söyleyemem. Zaman içerisinde bunların sebeplerini, hazırlayan faktörleri ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlayacağım."

 

Chp'li Atıcı: Mersin Valisi Seçime Müdahil Oldu

Kaynak:Haber Kaynağı