Vali eylemcilerin oyununa mı geldi?

Vali eylemcilerin oyununa mı geldi?

Bir süredir sosyal medya üzerinden “3 Ağustos’ta 1 milyon kişi Taksim’e” çağrısıyla duyurulan Taksim toplanması için valilik geniş güvenlik önlemleri alıp, Gezi Parkı’nı kapatırken sosyal medyada toplanmayla ilgili bir iddia konuşuluyor. Eğer bu iddia doğruysa gençler Vali’yi ve hükümeti yine çok kızdıracak gibi görünüyor.
 
İddiaya göre toplanma çağrısı sahte bir çağrıydı ve Vali’nin aldığı önlemler de yok yere alındı. Her sokağa yerleştirilen çevik kuvvet ekipleri boşuna yerleştirildi, Gezi Parkı da boşuna kapatıldı.
 
Herhangi bir inisiyatif tarafından üstlenilmeyen çağrı sosyal medyada çok konuşulmuştu. Ancak birkaç küçük grup dışında kimse Taksim’de değildi. İstiklal Caddesini ve çevresini sıkı güvenlik önlemleriyle kuşatan çevik kuvvetse uğradığı şaşkınlığı atlatır atlatmaz orada bulunan küçük gruplara ve hatta mekanların dış bölümlerinde oturan insanlara müdahale etmeye başladı. Ara sokaklarda da yürüyen insanlara müdahale edildiği, sivil polislerin gözaltı yaptığı da gelen bilgiler arasında. Alınan başka bir bilgiye göre Taksim'deki polis sayısı takviye ekiplerin gelmesiyle artıyor.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerse ara sokaklarda gerçekleşen keyfi gözaltıları gözler önüne seriyor. Diğer yandan bazı iddialarsa bu çağrının polise müdahale ortamı yaratmak için yapıldığı yönünde. Yurt Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre bazı esnaflar, polisin esnafı fişlemek için bu müdahaleyi yaptığını savunuyor. Esnafın iddiasına göre bugün açık olan ve gaz nedeniyle zor durumda kalan vatandaşları mekanına alan esnaflar fişlenmek isteniyor.


 
Toplanma çağrısının sahte olduğuna ilişkin iddialar Twitter’da #KekÇevikKekVali etiketinde konuşuluyor.

Twitter'da bulunan yorumlardan bazıları şöyle;