VALİ DEVLET YOLUNU 3 GÜN KAPATTI; İŞTE NEDENİ

VALİ DEVLET YOLUNU 3 GÜN KAPATTI; İŞTE NEDENİ

Dünyada belki de ilk defa devletin valisi, teröristler yol kesiyor,araç yakıyor gerekçesi ile devletin yolunu 3 gün ulaşıma kapattı.

TUNCELİ Valiliği, PKK'lıların yaklaşık bir aydır yol kestiği Pülümür ilçesi bağlantılı Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarını 3 gün süreyle ulaşıma kapattı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tunceli Pülümür ilçesi bağlantılı Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarının 15 Eylül 2015 günü sabah 05.00'den geçerli olmak üzere 3 gün ulaşıma kapatıldığını duyurdu. Valilik açıklamasında vatandaşların mağdur olmaması için alternatif yolları kullanması gerektiği belirtilirken şöyle denildi:

VATANDAŞIN TERÖR EYLEMLERİNDEN KORUNMASI AMACIYLA

'Valiliğimizce, İlimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır.

YOL KESME,GASP VE ARAÇ YAKMANIN ÖNÜNE GEÇEMEK İÇİN

Bu kapsamda; Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Pülümür Karayollarında terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kesme, araç yakma, gasp, tehdit, silahlı saldırı vb. eylemlerin engellenmesi amacıyla; Tunceli-Pülümür, Tunceli-Ovacık Karayolları 15 Eylül 2015 günü saat 05.00'den 18 Eylül 2015 günü saat 05.00'e kadar trafiğe kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından belirtilen tarihler arasında alternatif yol güzergâhlarını kullanmaları önemle duyurulur.'

 

Kaynak:Haber Kaynağı