VAJİNASIYLA SANAT YAPMAYA KALKINCA!

VAJİNASIYLA SANAT YAPMAYA KALKINCA!

Tokya'da yaşayan sanatçı Megumi Igaraşi'nin vajinasıyla yaptıkları olay oldu.

Japonya'da vajinasını konu ederek sanat yapan bir sanatçının müstehcenlik suçlaması ile gözaltına alınması tartışma yarattı.

Müstehcenlik ile ilgili yasanın sorgulanmasını tetikleyen gözaltı haberi ülkede geniş yankı uyandırdı.

Tokya'da yaşayan sanatçı Megumi Igaraşi, vajinasının görüntüsünün üç boyutlu çıktısını alabilmeyi sağlayacak dosyaları başkalarıyla paylaşması sonrasında Cumartesi günü gözaltına alındı.

Igaraşi bu dosyaları, üç boyutlu yazıcı kullanarak hazırladığı vajina şeklindeki kayığın projesine maddi katkı sağlayanlara göndermişti.

Polis sözcüsü AFP haber ajansına yaptığı açıklamada Igaraşi’nin müstehcen görüntü oluşturabilecek veri paylaştığını söyledi.

Japonya'daki Asahi gazetesi sanatçının müstehcenlik iddialarını reddettiği yazıyor.

Gazete sanatçının “benim için vajinam, kolum ve ayağım gibi. Bunun müstehcenliğin bir ilgisi yok" dediğini aktarıyor.

vajinasanat.jpeg

'Penis neden müstehcen değil?'

BBC News'ten Mariko Oi ise henüz yazıcıdan çıktısı alınmamış olan üç boyutlu vajina dosyasının müstehcen olarak değerlendirip değerlendirmemesi ile ilgili konunun sosyal medya ve Japon kamuoyunda tartışıldığını belirtiyor.

Oi, penisin müstehcen olarak değerlendirilmediği ülkede vajinanın neden müstehcen olarak tanımlandığının da tartışıldığını vurguluyor.

Sanatçının kendi internet sitesinde ise cinsel organını kullanarak silikon kalıpla çok sayıda sanat parçası ürettiği yazıyor.

Sanatçı vajinanın gündelik hayatın bir parçası olması gerektiğini savunuyor.

"Vajina, Japon toplumunda bir tabu ve müstehcen olarak gösteriliyor. Fakat penis ise pop kültürün bir parçası olarak tanımlanıyor" diyor.

Japonya'daki müstehcenlik yasası cinsel organın görsel olarak kullanılmasını yasaklıyor.

Japon basını cinsel organları bulanık olarak gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı