UZMANLAR AÇIKLADI; İŞTE ERDOĞAN'IN PSİKOLOJİK DURUMU

UZMANLAR AÇIKLADI; İŞTE ERDOĞAN'IN PSİKOLOJİK DURUMU

Tayyip Erdoğan iktidarı bırakmak istemiyor. Bu nedenle ülkede iç savaş çıkardılar. “Operasyon değil katliam istiyoruz” diye bağırıyorla

Türk toplumu Eski AKP lideri ve Başbakan Erdoğan'ın "Tek Adamlığa" dayanan yönetim anlayışını 12 yılda kanıksamıştı. Aynı kanıksama ile sandığa gitmeyerek toplam seçmenin yaklaşık % 38'inin oyu ile Cumhurbaşkanı seçilmesini de sağlamış oldu.

"SEÇİLDİM ÖYLEYSE HERŞEYİ YAPARIM"

Erdoğan 2007 yılından sonra bir tarafa bıraktığı  demokrasi söylemlerinin yerine "seçildim herşeyi yapmak hakkım" tarzını kullanmaya başladı. 5 haziran seçimlerinde bu tarzı seçmen tarafından cezalandırılınca, totaliter anlayışını daha da katı hale getiren Erdoğan'ın, içerisinde bulunduğu psikoloji daha çok tartışılmaya başlandı. Ülkenin kan gölü haline gelmesi, artık bardağı taşıran damlaların rengini ortaya koyunca," Erdoğan tarzı yönetime" duyulan nefret sayısıda artmaya başladı. İşte Erdoğan'ın kullandığı o dilin psikolojisi.

UZMANLARDAN "ERDOĞAN İKTİDARI BIRAKMAK İSTEMİYOR" TEŞHİSİ

Uzmanlar şiddetin artmasına siyasilerin kullandığı ötekileştirici dil ve kutuplaştırma politikalarının neden olduğunu belirtiyor. Cumhuriyet'ten İklim Öngel ilginç bir habere imza attı. Sosyolog Mustafa Kemal Coşkun’a göre gerilimin nedeni, Erdoğan’ın iktidarı bırakmak istememesi. Coşkun, “AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor ve vuruşarak çekiliyor. Bunu, nefret nedeniyle bütünüyle yok etme duygusu olarak düşünebiliriz” diye konuştu.

HEDEF GÖSTERMEDİR

Türk Psikologlar Derneği Başkanı Gökhan Malkoç: Yıllardır kullanılan dil, ötekileştiriyor ve şiddet içeriyor, şiddeti teşvik ediyor. HDP’nin, PKK’nin uzantısı olarak gösterilmesi hedef göstermedir.

VURUŞARAK ÇEKİLİYOR

Sosyolog Mustafa Kemal Coşkun: Tayyip Erdoğan iktidarı bırakmak istemiyor. Bu nedenle ülkede iç savaş çıkardılar. “Operasyon değil katliam istiyoruz” diye bağırıyorlar. Türk -Kürt iç savaşı tehlikesi var. AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor, saldırganlaşıyor ve vuruşarak çekiliyor.

CEZALANDIRILMADI

Türkiye Psikiyatr Derneği Medya Koordinatörü Burhanettin Kaya: Önyargılar canlandı. Sosyolojik ve psikolojik kuramlar, siyaseten araç olarak kullanılıyor” dedi. Madımak kamuoyunda yadırgansa da hukuken cezasız kaldı. İlki böyle olunca ikinciyi de yakar. Cezasızlık ödül olarak algılanacaktır

Kaynak:Haber Kaynağı