UZMAN ÇAVUŞ BABASININ TABANCASIYLA 3 POLİSİ ŞEHİT EDİP, 3 POLİSİ YARALADIKTAN SONRA İNTİHAR ETTİ

UZMAN ÇAVUŞ BABASININ TABANCASIYLA 3 POLİSİ ŞEHİT EDİP, 3 POLİSİ YARALADIKTAN SONRA İNTİHAR ETTİ

Şanlıurfa’da 3 polis memurunu şehit, 3 polisi de yaraladıktan sonra başına ateş ederek yaşamına son veren 17 yaşındaki saldırgan Hüseyin Doğukan Erdoğan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu...

ŞANLIURFA’da, bayram tatilinden dönen emekli uzman çavuşun 17 yaşındaki oğlu Hüseyin Doğukan Erdoğan, gece otogarda üzerinin aranmasına itiraz etmesiyle başlayan tartışmada, annesinin oyaladığı polisleri, babasından habersizce aldığı beylik tabancasıyla şehit ettiği ortaya çıktı. 3 polisi şehit ettikten sonra kaçtığı bölgede de 3 polisi yaralayan saldırgan, son kurşunu başına sıkarak intihar etti. Kentte şok etkisi yaratan olayın ardından Emniyet Müdürlüğü olayda ihmal olup olmadığına ilişkin idari soruşturma başlatırken, şehit polisler ise gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandılar.

Esentepe Mahallesi’nde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sivil olarak görev yapan polis memurları 47 yaşındaki Mehmet Ünaldı, 34 yaşındaki Hasan Hüseyin Çalışkan ile 27 yaşındaki Sinan Akdemir, saat 00.50 sıralarında annesi Servet Erdoğan ve adı öğrenilemeyen kız kardeşi ile birlikte olan Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın durumundan şüphelendi. Polisler, bunun üzerine yanına gittikleri gencin üzerini ve yanındaki çantayı kontrol etmek istedi.

ANNESİ TARTIŞIRKEN, POLİSLERİ ŞEHİT ETTİ

Polislerin arama isteğine Hüseyin Doğukan Erdoğan olumsuz yanıt verdi. Anne Servet Özdemir, bayram tatili için gittikleri memleketleri Kayseri'den döndüklerini ve 4 ay önce emekliye ayrılan uzman çavuş eşi Hikmet Erdoğan'ın kendilerini almasını beklediklerini belirterek, aramaya karşı çıktı. Polisler ısrar edince anne Servet Özdemir, iddiaya göre Kayseri'ye giderken babasının tabancasını gizlice alan ve bunu üzerinde taşıyan oğlunun yakalanmaması için itirazını sürdürdü.

YARALI POLİSİN TABANCASINI ALDI

Polisler ise rutin bir uygulama yaptıklarını ve kendilerine kolaylık sağlamalarını istedi. Annenin bu duruma itiraz ederek tartıştığı sırada Hüseyin Doğukan Erdoğan, üzerinde bulunan babasına ait tabancayı çıkararak, bir anda annesi ve kız kardeşiyle konuşan polis memurlarına art arda ateş açtı. Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın tabancasından çıkan kurşunlar polis memurlarının başları ve vücutlarının çeşitli yerlerine isabet etti. Saldırgan ise bu sırada kurşunu bittiği için ağır yaralı olan polislerden birinin tabancasını alarak otogardan kaçtı.

HASTANEDE ŞEHİT OLDULAR

Silah seslerinin ardından otogara çok sayıda özel harekat, resmi ve sivil polis ekibi ile sağlık görevlileri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı polis memurları Mehmet Ünaldı, Hasan Hüseyin Çalışkan ve Sinan Akdemir, kaldırıldıkları Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bu sırada polis ekipleri kaçan saldırganın otogardaki annesi Servet Erdoğan ile kız kardeşini gözaltına alarak sorgulamak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

POLİSLER SALDIRGANA 'BURADAN KAÇAN BİRİSİNİ' GÖRDÜN MÜ' DİYE SORDU

3 polisi şehit eden ve polislerden birinin tabancasını çalan saldırgan ise otogara yakın noktadaki Karaköprü bölgesine kaçtı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda bölgeye yönlendirilen polislerden, silahlı ve genç saldırganın yakalanması istendi. Bölgede araştırma yapan polisler, bu sırada yolda karşılaştıkları ve durumundan şüphelenmedikleri Hüseyin Doğukan Erdoğan'a, "Burada kaçan bir kişi gördün mü?" diye sordu. Fark edilmediğini anlayan saldırgan da polislere, "aşağıya doğru kaçtı" diyerek yanlış yere yönlendirdi.

İddiaya göre saldırgan da, gizlenmek için bölgedeki dere yatağına doğru gitti. Ancak, bölgeyi kuşatan polislere, vatandaşlar silahlı bir kişinin dere yatağına doğru gittiğini söyledi. Bunun üzerine karanlık olan bölgeye yönelen polisler, saldırganın yerini tespit etmek için havaya ateş açtı.

3 POLİSİ DAHA YARALADI

Polisin açtığı ateşe saldırgan da aynı şekilde karşılık verdi ve bunun üzerine yeri saptandı. Saldırgan, olduğu bölgeye doğru ilerleyen polislere doğru birbiri ardına ateş açtı. Saldırganın tabancasından çıkan kurşunlar polis memurları Mehmet Birer, Lokman Deren ve Ömer Faruk Korkoğlu'nu da yaraladı. 3 polisin yaralanmasının ardından karanlıktan da yararlanan saldırgan, bulunduğu yeri terk ederek yeniden konutların bulunduğu alana yöneldi.

İNTİHAR ETTİ

Peşine düşen polisler ise silah sesleri ile evlerinin penceresine çıkan vatandaşların yönlendirdiği alanda Hüseyin Doğukan Erdoğan'ı kıstırdı. Etrafı çembere alınan ve 'teslim' ol çağrısı yapılan Hüseyin Doğukan Erdoğan, iddiaya göre tabancada kalan son kurşunu başına ateş etti. Ağır yaralanan Hüseyin Doğukan Erdoğan, polislerin çağırdığı ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

OLAYDA İHMAL İDDİASINA SORUŞTURMA

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından 3 polisin şehit olduğu, 3 polisin yaralandığı olayın ardından güvenlik zafiyeti ve ihmal iddiaları üzerine idari soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından da olayın soruşturulması için kente müfettiş gönderileceği bildirildi.

ANNE: OĞLUMUN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Olayın ardından gözaltına alınan saldırganın annesi Servet Erdoğan, eşiyle boşanma aşamasında olduklarını ve oğlunun psikolojik sorunları bulunduğunu iddia etti. Bayram tatili için Kayseri'den kente döndüklerini ve eşinin kendilerini almasını bekledikleri sırada polislerin geldiğini anlatan anne Servet Erdoğan'ın, oğlunun psikolojik sorunlarından dolayı bu saldırıyı yaptığını düşündüğünü ifade etti.

Saldırganın ismi öğrenilemeyen kız kardeşinin sorgusu devam ederken, emekli uzman çavuş baba da polislerce gece gözaltına alınarak getirildiği Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

ŞEHİT POLİSLERE HÜZÜNLÜ TÖREN

Saldırıda şehit olan polis memurları için öğle vakti Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Şehit polislerin yakınları Türk bayrağına sarılı tabutlara kapanarak gözyaşı döküp, intihar eden saldırgana lanet okudu. Acılı şehit yakınlarını törene katkılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve protokol üyeleri tarafından teselli edildi. Özgeçmişi okunan ve dualar edilen şehit polis memurlarının tabutları omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada da şehit yakınları gözyaşı dökerek cenaze aracının ardından ağıtlar yaktı. Şehit polis memuru 1 çocuk babası Mehmet Ünaldı'nın cenazesi memleketi Osmaniye, yeni evli ve eşi hamile olan Sinan Akdemir'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Kilis'e gönderildi. Şanlıurfalı olan 2 çocuk babası Hasan Hüseyin Çalışkan'ın cenazesi ise cenaze töreni için Yusuf Paşa Camisi'ne uğurlandı.

 

ŞANLIURFALI ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan için öğle vakti Yusuf Paşa Cami'sinde cenaze töreni düzenlendi. Şehit polis memurunun camiye getirilen Türk bayrağına sarılı tabutuna eşi Aslı, çocukları 9 yaşındaki Yağmur, 5 yaşındaki Alper, annesi Necla Çalışkan ile diğer yakınları kapanarak gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döken anne Necla Çalışkan'ın, "Sana nasıl kıydılar yavrum. Bu çocuklara ben ne anlatayım. Senin acına dayanamam" diye yaktığı ağıtlar, cenazeye katılanların gözlerini yaşarttı. Şehidin kızı yağmur da babasının tabutun önünde duran fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Öğle namazının ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Ak Parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız ile yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla cenaze namazı kılındı. Şehit polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Bediüzzaman Mezarlığı'ndaki şehitliğe gözyaşları arasında defnedildi.


3 POLİSİ ŞEHİT EDEN SALDIRGANIN CENAZESİ MORGDA KALDI

Şanlıurfa’da 3 polis memurunu şehit, 3 polisi de yaraladıktan sonra başına ateş ederek yaşamına son veren 17 yaşındaki saldırgan Hüseyin Doğukan Erdoğan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda kaldı. Otopsisi tamamlanan Erdoğan’ın cenazesini anne, baba ve kız kardeşi gözaltına olduğu için kimseye teslim edilemedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı