'UYUŞUYORUM' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

'UYUŞUYORUM' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

ESKİŞEHİR'de başlayıp Türkiye'nin 30 ilinde sürecek ve İstanbul'da sonlanacak olan en büyük sorumluluk projesi hayata geçiyor.

- ESKİŞEHİR'de başlayarak Türkiye'nin 30 ilinde sürecek ve İstanbul'da sonlanacak olan, uyuşturucu konusunda bugüne kadar yapılmış en büyük sorumluluk projelerinden biri olduğu belirtilen 'Uyuşuyorum' adlı projenin önümüzdeki günlerde hayata geçieleceği bildirildi.

Uyuşuyorum sosyal sorumluluk projesi, ilkokullara dahi girmesiyle çok ciddi toplumsal tehdit oluşturan uyuşturucu sorununa dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, gençler ve ailer başta olmak üzere tüm toplumu bilinçlendirmek amacıyla Anadolu Üniversitesi Teknopark bünyesinde yer alan Akdeniz Medya Ajans Başkanı Burçin Akdeniz ve Türkiye'nin en cesur parodi grubu Enka Mutfağı'nın kurucusu Enka Koray tarafından geliştirildi.

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi bahçesinde yer alan Müze Kafe'de bu akşam düzenlenen toplantıda projenin ayrıntıları anlatıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi İliteşim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nezih Orhon, Eskişehir Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Boz ve Eskişehir Genç İşadamaları Derneği (ESGİAD) Başkanı Serkan Zengin ile davetliler katıldı.

Projenin Eskişehir'de çekilecek kısa film ekibinde İranlı yönetmen Ashkan Masti, TRT Ankara dekor-Kostüm Bölümü Sanat Yönetmeni Emel Gürsoy, Zenne filminin görsel efekt yönetmeni ve Akdeniz Ajans Başkanı Özge Burçin Akdeniz, tiyatrocu Enka Koray, aranjör Can Tosun, tasarımcı Amir Badrian'ın yanı sıra Nuri Alço ve Özge Kebkebir gibi bir çok ünlü ismin yer alacağı belirtildi.

Önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacak olan projede ünlü sanatçılar, oyuncular ve sporcuların yer alacağı kamu spotları, konserler ve kısa film aracılığıyla farkındalık yaratılarak 30 şehirde düzenlenen 'Hayata evet de' festivaliyle 'Uyuşturucuya hayır, hayata evet' denilecek.

Erka Koray yaptığı konuşmada hazırladıkları 'Uyuşuyorum' adlı projeyle ilgili bilgiler verdi. Projenin ilkokullara dahi girmesiyle çok ciddi toplumsal bir tehdit oluşturan uyuşturucu konusunda gençler ve aileler başta olmak üzere toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Enka Koray şunları söyledi:

"Proje hedefleri madde ve madde bağımlılığı konusunda tüm toplumu bilinçlendirmek. Tehlikeleri gözler önüne sermek ve korkutarak anlatmak. Yardım almak isteyenlerin kolay ulaşımını sağlamak için konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları bir adreste toplamak. Madde bağımlısı olan kişileri tedaviye çağrı yapmak ve ikna etmek. Madde bağımlılığı nedeniyle oluşan suç oranını en aza indirmektir. Çocuklarda 9 yaşa kadar inmiş olan ve 4 yıl sonra ülkemiz için ciddi bir problem haline gelecek madde bağımlılığına hayır diyebilmek, proje sonrası gelirleriyle tedavi gören gençleri ve çocukları tedavi sonrası hayata kazandırma desteği verebilmeyi amaçlıyoruz.1 Eylül-30 Eylül arası başlangıç noktası Eskişehir, bitiş noktası İstanbul olan 'Hayata evet de' adlı festival turnesinde ise her konserde 5 sanatçı 5 parça söyleyecek."

Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Boz da konuşmasında son yıllarda Bonzai adlı uyuşturucu maddenin kullanımının arttığını, bu maddenin 5 ila 20 lira arasında yasal olmayan yollardan satıldığını söyledi. Boz, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak 'Uyuşuyorum' adlı projeye destek vereceklerini belirtti.

 

'UYUŞUYORUM' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

'UYUŞUYORUM' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı