UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINDA KORKUTAN RAKAM

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINDA KORKUTAN RAKAM

MANİSA İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi AMATEM birimine 2015 yılının ilk altı ayında yapılan 7 bin 648 başvurudan 6 bin 908'inin uyuşturucu maddeden dolayı olduğunu açıkladı.

MANİSA İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi AMATEM birimine 2015 yılının ilk altı ayında yapılan 7 bin 648 başvurudan 6 bin 908'inin uyuşturucu maddeden dolayı olduğunu açıkladı.

Uyuşturucu kullanımının azaltılması için oluşturulan Manisa İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu'nun Eylül ayı toplantısı yapıldı. Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'ndaki etkinliğe, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ve kurum temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ünal Çakıçı, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu'nun Manisa için büyük bir önemi olduğuna değinerek, madde bağımlılığının en alt seviyeye düşürülmesi için çalışmalara hassasiyetle devam edileceğini söyledi.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, hükümetin uyuşturucu kullanımının azalması için yaptığı çalışmaları anlattı. Her ilde İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu kaydeden Tay, Başbakanlık genelgesiyle Türkiye geneline hitap edecek Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu'nun faaliyete geçirildiğini açıkladı.

YÜZDE 90'I UYUŞTURUCU BAĞIMLISI

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi AMATEM birimine bu yılın ilk 6 ayında yapılan başvurularla ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr.Tay, bağımlılıktan kurtulmak için 7 bin 648 kişinin kuruma başvurduğunu açıkladı. Başvurulardan 6 bin 908'inin uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten Tay, "Diğer maddelere göre uyuşturucu bağımlılığı yüzde 90 oranında" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Manisa İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu'nun 25 farklı lisede uyuşturucuya karşı bilinçlendirme amaçlı faaliyet yürütüldüğünü söyleyen Müdür Ziya Tay, yapılan çalışmalarda 10 bin 349 kişiye ulaşıldığını belirtti. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın Manisa'daki ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulandığını ifade eden Ziya Tay, bu kapsamda 53 bin 700 öğrencide farkındalık yaratıldığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı