Utanç Davası Bugün

Utanç Davası Bugün

.

UTANÇ DAVASI BUGÜN 

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla haklarında dava açılan ve uzman çavuşken görevden uzaklaştırılan 8 sanık, yarın mahkeme heyeti karşısına çıkacak.

8 UZMAN ÇAVUŞ YARGILANACAK 


Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya yönelik 2 yıl boyunca "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan; M.T., Y.A., İ.Y., M.K., S.K., H.Y., O.G. ve K.U. isimli sanıkların duruşması yarın görülecek. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın iddianamesinde, E.A.'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 8 sanık için 10 ila 32 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

E.A.’nın 8 uzman çavuş hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında mahkeme, şüphelilerden M.T.'nin tutuklanmasına karar vermişti. İddianamenin tamamlanmasının ardından 3 Eylül 2013 tarihinde görülen ilk davada, mahkeme heyeti tutuklu sanık M.T.’nin tahliyesine ve davanın 3 Aralık 2013 tarihine ertelenmesine karar vermişti.

Öte yandan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisleri, yaptığı yazılı basın açıklamasında yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Kaynak:birgün/dea