ÜSKÜDAR'DA BÜYÜK SKANDAL

ÜSKÜDAR'DA BÜYÜK SKANDAL

"Sandıkta kazandığım seçimi, masada kaybediyoruz. Feryadım birilerini rahatsız ediyor"

ÜSKÜDAR'DA KİRLİ OYUN

Tüm Türkiye'de vatandaşlar seçim sonuçlarında üsülsüzlük yapıldı iddiası ile ayağa kalkmışken Üsküdar seçim sonuçları üzerinde çok tuhaf olaylar döndüğü ortaya çıktı. Üsküdar’da CHP Adayı İhsan Özkes “Ben kazandım” diyerek, sonuçlara itiraz ederken, resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre, ipi 9 bin oy farkla göğüsleyen Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, kesin sonuçları beklemeden ‘Sembolik’ olarak göreve başladı.

AKP'li adayın bu cüretinin nedeni ise çok geçmeden CHP Adayı İhsan Özkes'in TwitterDen yaptığı açıklama ile aydınlandı. CHP'nin önce Sarıgül'ü destekleyen seçmenleri ardından da Üsküdar CHP seçmenleri böylece bir şok daha yaşamış oldu. Bu şokun sebebi ise CHP Üsküdar adayı İhsan Özkes'in seçimlerde bir çok usülsüzlük yaptığı iddiası ile Seçil Kuruluna yaptığı itirazın red edildiğini Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yaşanmış oldu. Türkiye genelinde yapılan bir çok itiraz ve Ankara sonuçları yüzünden farkedilmeyen büyük skandalın nedeni ise CHP adayı eski müftü Özkes'in Twitter'den yaptığu şu açıklama ile gündemde bomba etkisi yaratacağa benziyor.

CHP'Lİ ÜYE RED İMZASI ATMIŞ

İşte gündemde çok konuşulacak CHP Üsküdar Adayı Özkes'in o mesajları.

uogouig.jpg

CHP Adayı Özkes bu mesajlarının öncesinde öyle bir mesaj daha attı ki, tüm takipçilerinin ağzı açık kaldı. Mesajında sırtından bıçaklandığını ima eden Özkes'in mesajı şöyle.

5wyryw.jpg

İşte bu mesajı üzerine CHP'li seçmenler çok sayıda soru sordular. Ancak bir yanıt alamadılar. Bu durum gerçekten de çok vahim bir sonuç ortaya çıkarıyordu. Türkiye çapında binlerce usuülsüzlüğün ortaya saçıldığı ve yapılan bir çok itirazdan Muğla, Yalova gibi yerlerde sonuç alındığı halde Üsküdar da CHP'li üyenin, Partisinin yaptığı itiraza nasıl RED imzası attığı şoku uzun süre konuşacağa benziyor. Özkes takipçilerinin bu konuda sorduğu sorulara yanıt vermedi ama tüm sosyal medya konuyla ilgili çalkalanmaya devam ediyor. Facebook adlı popüler sosyal medya sitesi de bu konuda çalkalanıyor.

5wyryw.jpg

FACEBOOK SAYFASI TAKİPÇİLERİDE BÜYÜK BİR ŞOK YAŞIYOR

iu-gi.jpg

 

ŞİMDİ NELER OLACAK

CHP ye destek veren vatandaşların Ankara ve Yalova, Antalya'da ayağa kalkması ve oylarına sahip çıkmak için sosyal medyada gece gündüz belge kanıt paylaşması örnekleri ortadayken, Üsküdar'da meydan gelen bu gelişme, vatandaşların "işin içinde bir bit yeniği mi var" soruları sormalarına neden olmaya başladı. Ankara adayı mansur yavaş'ın verdiği mücadele ve Yalova'da Muharrem İnce'nin gerçekleştirdiği başarının aksine İstanbul adayı Sarıgül ve CHP Genel merkezi'nin sessizliği seçmenleri çileden çıkarıyor. Vatandaşlar bu garip davranışların anlamlarını çözmeye çalışsada ortaya çıkan sonuçlarda izahı mümkün olmayan bir durum göze çarpıyor.

AKP'Lİ BAŞKAN MAZBATAYI ALMADAN TEBRİK KABÜLÜNE BAŞLADI

Öte yandan, CHP’nin İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazı nedeniyle mazbatasını henüz alamayan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi’nde düzenlenen sembolik törenle görevi yıllardır yardımcılığını yaptığı Belediye Başkanı Mustafa Kara’dan devraldı. Hilmi Türkmen, belediye gelmeden önce Ak Parti döneminin ilk belediye başkanı merhum Mustafa Çakır’ın oğullarıyla birlikte Karacaahmet’teki mezarlığa gidip, Çakır’ın mezarı başında Kuran okudu. Daha sonra Aziz Mahmut Hüdai Türbesi’nde ikindi namazını kılıp dua ettikten sonra, Belediye binasına geldi. Dışarıda yüzlerce kişinin katıldığı kalabalık ve Karadeniz yöresinin halk oyunlarıyla eğlendi. Kendi isteğiyle ikinci dönem aday olmayan Mustafa Kara, Üsküdar’ın temsili anahtarını temsil ettiği Hilmi Türkmen’e başarılar dilerken, sonuçlara itiraz eden CHP’ye de “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” diyerek göndermede bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı