USAME BİN LADİN'İN OYUNCAĞINI YAPTILAR

USAME BİN LADİN'İN OYUNCAĞINI YAPTILAR

Oyuncağın amacı...

Amerikan istihbarat örgütü CIA Usame Bin Ladin'in oyuncaklarını yaptı. Oyuncaklar Pakistan'da dağıtıldı. Amaç çocukları Bin Ladin'in İslami cihat felsefesinden soğutmak. CIA Bin Ladin oyuncaklarının yapıldığını doğruladı. Fakat dağıtıma geçilmediğini söyledi.
 
Washington Post’un haberine göre CIA ve dünyaca ünlü oyuncak üreticisi Hasbro Usame Bin Ladin’in oyuncağını yaptı. Oyuncak şu an Pakistan’da dağıtımda. Bin Ladin’in oyuncağında elinde kesik bir insan başı tutmasıyla dikkat çekiyor. Oyunca “Şeytan Gözleri” adı verildi. Oyuncağın yapım projesini CIA’yle birlikte eski Hasbro CEO’su Don Levine yürüttü. Levin’in Kore Savaşı’nda yer aldığı da biliniyor.
 
Usame Bin Ladin 11 Eylül saldırılarını düzenleyen El-Kaide'nin lideriydi.

3 TANE YAPILDI
Söz konusu oyuncağın çocukları Bin Ladin’den ve onun İslami cihat felsefesinden uzaklaştırmak için yapıldığı belirtiliyor. Bin Ladin oyuncaklarından şu an kaç tane üretildiği bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CIA ise oyuncakların seri üretimini kendisinin yapmadığını söyledi fakat 3 tane prototip ürün yapıldığını söyledi.. Usame Bin Ladin 11 Eylül 2001 yılında Dünya Ticaret Merkezi’ne saldırı düzenleyen El-Kaide’nin lideriydi. Bin Ladin 2 Mayıs 2011 yılında Amerikan ordusunun düzenlediği bir saldırı sonucunda öldürüldü.

usame.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı