UŞAK'TA ÖZEL LİSEDE TACİZ İDDİASI

UŞAK'TA ÖZEL LİSEDE TACİZ İDDİASI

Türkiye Aksaray'daki sapık öğretmen dehşeti ile çalkalandı.Türkiye 45 öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla 52 yaşındaki bir öğretmen tutuklanmasını konuşurken benzeri bir olayın Uşak'ta da yaşandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Uşak ta Özel bir lisenin kurucu ortaklarından biri iki kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla savcılığa şikayet edildi. Savcılık soruşturması dört aydır devam ederken Yasin Ç. Geçtiğimiz hafta kayıplara karıştı.

ÖĞRENCİLER AİLELERİNDEN KORKTUĞU İÇİN ŞİKAYETÇİ OLAMIYOR

Yasin Ç.'nin kayıplara karışması ile ortalık tamamen karıştı. İddialara göre Yasin Ç. bir çok kız öğrenciye istismarda bulundu tacizde bulundu. Ancak öğrenciler ailelerinden korkularına şikâyetçi olamıyor.

Uşak da eğitim camiasına bomba gibi düşen olayın başlangıcı Aralık ayına dayanıyor. Aralık ayında, Yasin Ç. nin kendisini taciz ettiğini idda eden bir genç kız durumu ailesine anlattı.

Bunun üzerine aile Cumhuriyet Başsavcılığına müracatta bulunarak Yasin Ç. hakkında taciz suçlamasıyla şikayette bulundu. İfadesi alınan genç kız 12-13 arkadaşının daha isimlerini vererek onların da Yasin Ç.  tarafından taciz edildiğini ancak onların ailelerinden korktukları için şikayette bulunamadıklarını anlattı.

Bunun üzerine gözaltına alınan Yasin Ç . suçlamaları kabul etmedi ve savcılık tarafından serbest bırakıldı. Yasin Ç. okula dönerek kurucu ortak olarak çalışmaya devam etti. Yine iddialara göre özel ders vermeye de devam etti. Ancak geçtiğimiz 15 gün içinde  Milli Eğitim müfettişleri de olayı araştırmak için okula geldiler ve soruşturmaya öğrencilerin tek tek ifadelerini almaya başladılar. Savcılık şikâyetçi genç kızın ifadesinde adı geçen öğrencileri yine ifadeye çağırmaya başladı. Bu arada bir genç kızın daha taciz nedeniyle şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

KAYIPLARA KARIŞTI

Bunun üzerine paniğe kapılan Yasin Ç bir hafta önce öğrencilerine “Ben kanser oldum kendinize iyi bakın” diyerek kayıplara karıştı. Öğretmenler ve diğer ortaklar Yasin Ç. ye ulaşamadılar.

Yasin Ç. nin ortalıktan kaybolması  ve bir çok öğrencinin de ifadeye çağrılması ile okul adeta kaynayan kazana döndü. Öğrenciler arsında büyük huzursuzluklar başlarken bir çok öğrencinin tacize uğradıkları iddiaları eğitim camiasına bomba gibi düştü. İddialara göre Yasin Ç. yıllardır bir çok öğrenciye tacizde bulundu, cinsel istismarda bulundu. Ancak öğrenciler ailelerinden korkusundan şikayette bulunmadı.
 
Yasin Ç. nin bir çok öğrencisini evinde misafir ettiği bazı öğrencilere "Boğaziçine girmenin yolu benim yatağımdan geçer "diyerek öğrencilerine tacizde bulunduğu konuşuluyor.
 
ÖĞRETMEN DEĞİL AMA DERS VERİYOR İDDİASI

Yasin Ç. nin öğretmen olmamasına rağmen yıllardır özel dershanesinde ders verdiği ortay açıktı. Yasin Ç. nin aslında lise mezunu olmasına rağmen kendisini ODTÜ mezunu gibi tanıttığı yine gelen iddialar arasında. Yıllarca dershanenin sahipliğini yapan Yasin Ç nin dershanelerin kapatılma sürecinde ekonomik olarak zor duruma düştüğü için Uşak’ın tanınmış simalarından iki kişiyi de ortak ettiği ve dershaneyi liseye çevirdiği belirtildi.

ORTAKLAR ŞAŞKIN

Özel liseye sadece maddi destek olmak için ortak olan iki ortak, Yasin Ç. nin ortadan kaybolmasıyla şoke oldular. Ortakların Yasin Ç. yi onun hisselerini de alarak okuldan uzaklaştırmak istedikleri konuşuluyor.
 
TACİZ NASIL GERÇEKLEŞİYORDU

İddialara göre Yasin Ç . öğrencileri özel ders verdiği etüd odasında tacizde etti. Teke tek ders veren Yasin Ç. nin öğrencilere dersi bilemediklerinde sözde ceza olarak iç çamaşırlarına kadar çıkarttırdığı ve öpmeye kalktığı iddiaları dile getiriliyor.
 
ÖĞRENCİ VELİLERİ ÇOCUKLARIYLA KONUŞSUN
 
Usak.tv olarak tüm öğrenci velilerini uyararak çocuklarıyla konuşmalarını önererek şu ifadeleri kullandı:

Sizin de çocuklarınız tacize uğramış istismarda bulunulmuş olabilir. Çocuklarınız sahip çıkın ver arkasında durun. 

Kaynak: Uşak TV